Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2020. 15:12   >>  15:15 3

GI SAČUVAJMO SINJAJEVINU

U Sporazum uvrstiti poništenje odluke o Sinjajevini

Iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu uputili su liderima koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" Zdravku Krivokapiću, Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću Inicijativa za dopunu Sporazuma o programskim prioritetima. ekspertske Vlade.

Podsjećamo, Građanski pokret URA uputio je mandataru Zdravku Krivokapiću i lideru koalicije Mir je naša nacija Aleksi Bečiću Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade, koji obuhvata 13 tačaka.

"Ovom prilikom Vam se obraćamo sa predlogom za dopunu pomenutog dokumenta, a koji bi bio uvršten kao stavka nakon tačke devet (9) koja se odnosi na trajnu zabranu izgradnje minihidroelektrana, te glasio: 'Ponišavanje odluke o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon i proglašavanje te planine za regionalni park prirode'", navode iz GI Sačivajmo Sinjajevinu.

Napominju da na Sinjajevini, kako su kazali, već 42 dana traju narodne straže koje onemogućavaju da se na toj planini izvrši vježba koja bi podrazumijevala minobacačka gađanja. Sve, kako ističu, sa ciljem da se zaštiti jedinstvena priroda te planine i stočarske zajednice koje na njoj žive u katunima.

"Smatramo da je neophodno da novim sporazumom nove vlasti bude obuhvaćeno i suštinski važno pitanje uspostavljanje vojnog poligona na planini Sinjajevini, koje bi predstavljalo uništavanje jedinstvenog ekosistema u sastavu Biosferinog rezervata rijeke Tare pod zaštitom UNESCO, uništavanje javnog dobra od neprocjenjivog značaja za obnovu i razvoj stočarstva i turizma u Crnoj Gori, kao i kršenje cijelog niza međunarodnih propisa koje je Crna Gora dužna da poštuje", knavodi se u inicijativi GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније