Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2013. 18:26 >> 18:21
2

POD LUPOM PINK M

AEM:Preljubnici poslije ponoći,Ami G show nakon 22 sata

Savjet Agencije za elektronske medije utvrdio je da bi emitovanje pojedinih sadržaja televizije Pink M – Ami dži šou i Preljubnici poslije 22 sata, odnosno ponoći, bilo opravdano.

»Savjet je utvrdio da bi, u cilju adekvatne primjene standarda vezanih za zaštitu maloljetnika od sadržaja koji bi mogli ugroziti moralni, mentalni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj maloljetnika, bilo opravdano da se emiteru utvrdi obaveza isključivog emitovanja sadržaja Ami G show u period od 22 do šest sati i sadržaja Preljubnici u period od ponoći do šest sati”, kaže se u saopštenju.

Na osnovu analize utvrđeno je da je pojedini sadržaj tih emisija nepodesan za emitovanje u tom periodu.

Iz Savjeta su pojasnili da je emiter u brojnim slučajevima propustio da takve sadržaje jasno označi vizuelnim simbolom tokom čitavog trajanja i emituje ih u vrijeme i na način za koji je najmanje vjerovatno da će ga maloljetniici u uobičajenim okolnostijma čuti i vidjeti.

 

Na osnovu analize sadržaja emisije Preljubnici, Savjet je, kako se navodi u saopštenju, konstatovao da pojedine emisije sadrže detaljne prikaze seksualnih aktivnosti i scena eksplicitnog seksa, kao i ukupne sadržaje koji su izrazito nepodesni za emitovanje izvan graničnog perioda.

Navodi se da je Savjet, na osnovu analize emisije Ami G show utvrdio da pojedine emisije uključuju upotrebu neprimjerenog sadržaja, u formi uvredljivih sadržaja i vugarnih izraza apsolutno nepodesnih za emitovanje u periodu dostupnim mlađim gledaocima i gledanju TV u okviru porodice.

»Odluka Savjeta znači da pomenuti sadržaji ubuduće moraju biti jasno označeni vizuelnim simbolom tokom čitavog trajanja uz emitovanje pisanog i zvučnog upozorenja neposredno prije početka sadržaja«, kaže se u saopštenju Savjeta.

Savjet je donio i odluku o izboru revizorske kuće za obavljanje revizije finansijskih iskaza Agencije za elektronske medije za prošlu godinu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније