Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 09. 2020. 19:21   >>  19:21 1

U BARU

Za zaposlene u MUP-u, policiji i ANB-u 200 stanova

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Vlade Crne Gore, na Sindikat bezbjednosnih institucija, čime se stvaraju uslovi za realizaciju projekta stambene izgradnje objekata za zaposlene u sektoru bezbjednosti u Baru.

Ministar Nuhodžić je podsjetio da je, u saradnji sa sindikalnim partnerima i, uz značajnu podršku Vlade Crne Gore i lokalnih samouprava riješeno jedno od najvažnijih životnih pitanja za zaposlene u službama bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću, Budvi i na Žabljaku, saopšteno je iz MUP.

S tim u vezi, najavio da će, u narednom periodu, pod povoljnim uslovima, oko 200 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, biti useljeno u nove domove u barskoj opštini.

„U ovom mandatu, pored ulaganja u bolju tehničku opremljenost snaga bezbjednosti, u kontinuitetu smo radili na rješavanju stambenog pitanja pripadnika bezbjednosnog sektora, koji obavljaju težak i odgovoran posao“, naglasio je Nuhodžić. Ministar je iskazao uvjerenje da će svi relevantni subjekti i u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem statusa zaposlenih u institucijama bezbjednosti.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da je danas učinjen prvi korak u realizaciji ovog važnog projekta, koji će omogućiti rješavanje stambenih pitanja naših sugrađana zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost i naglasio spremnost Opštine da pruži podršku u daljim fazama njegove realizacije.

Predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević je iskazao zahvalnost Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i Opštini Bar.

"Posebnu zahvalnost izrazio je ministru unutrašnjih poslova na doprinosu uspješnom sprovođenju ovog projekta i izrazio očekivanje da će se, uz partnerski odnos nastaviti sa inicijativama koje imaju za cilj obezbjeđivanje boljih uslova onima koji čuvaju bezbjednost države", saopšteno je iz MUP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније