Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2013. 12:54 >> 12:55

DELEGACIJA EU

Osuda nasilja, čestitke policiji

Delegacija Evropske unije (EU) u Podgorici pozdravila je uspješnu organizaciju prve Parade ponosa u Podgorici, što je pokazalo odlučnost LGBT populacije i države da promovišu i štite sva ljudska prava, uključujući i prava LGBT osoba.

 

 

Iz Delegacije EU je saopšteno da je uspješno održana Povorka ponosa pokazala odlučnost LGBT populacije i države da promovišu i štite sva ljudska prava. Iz Delegacije su čestitali crnogorskoj policiji na načinu na koji su se izborili sa nasiljem na ulicama.

Delegacija, kako se navodi, želi da pohvali podršku koju je crnogorska Vlada pružila organizatorima parade, “kao i činjenicu da su visoki vladini predstavnici prisustvovali parade”.

Istovremeno su osudili nasilje koje je izbilo na ulicama, ali i čestitali crnogorskoj policiji na profesionalizmu u obezbjeđivanju parade i načinu na koji se izborila sa nasiljem.

Navode i da zemlje kandidati za članstvo u EU, kao što je Crna Gora, treba da garantuju jednakost svih ljudi bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.

“Ovo je jedna od osnovnih vrijednosti EU. Poštovanje ljudskih prava i nediskriminacija predstavljaju ključne komponente pristupanja Crne Gore Uniji i sastavni dio pregovora sa EU u okviru poglavlja 23, koje se bavi pitanjem poštovanja osnovnih ljudskih prava”, kazali su iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније