Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2013. 13:45 >> 13:46

BEZ PRITISKA

Ombudsman: Reagovaćemo po pritužbi LGBT

Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, prema pritužbi NVO LGBT Foruma Progres, odnijeće se sa dužnom pažnjom, saopštio je ombudsman Šućko Baković. Iz te NVO juče je saopšteno da su protiv Odjeljenja za dječija prava Zaštitnika pritužbu podnijeli zato što je sa Fejsbuk stranice "Djeco, pišite Ombudsmanu", uklonjeno saopštenje koje govori o pravima i potrebi LGBT djece da budu prihvaćeni i podržani od roditelja.

Baković, uz napomenu da je ovih dana „odsutan iz institucije“, kao i da o ovome nije ni obaviješten ni konsultovan, navodi da je institucija Zaštitnika, na čelu sa njim lično, do sada imala dobru saradnju sa LGBT zajednicom i pružala punu podršku borbi za prava njihovih članova, „što je prepoznato u javnosti i od strane same LGBT zajednice“.

„Smatram da je LGBT Forumu Progres  zakonom garantovano pravo da podnese pritužbu na rad i naše institucije, ali da istovremeni medijski pritisak i prejudiciranje odluke u samoj pritužbi nije primjeren, naročito ako između saradnika postoji istorija dobre komunikacije i saradnje“, zaključio je Baković.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније