Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

04. 07. 2020. 20:25 >> 20:24
3

OO SDP TIVAT

"Mještani najbolje znaju šta je potreba njihove zajednice"

Prije nekoliko dana dana sve Bokelje je neprijatno iznenadila vijest da Opštu Bolnicu u Kotoru neće u narednom periodu voditi uvaženi hirurg i vrstan menadžer dr Ivan Ilić, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDP Tivat.

Mještani Boke, kako kažu u SDP-u, znaju šta je potreba njihove zajednice.

“Dr Ivan Ilić, naš doktor, je neko kome mještani vjeruju, koga su upoznali i koga vide da se trudi da pruži najviše i najbolje što može, a on uvijek želi i da i više i bolje. Zato ga mještani i vole i vjeruju mu. Danas je teško steći povjerenje toliko ljudi, a on je u toj poziciji zasluženo. U slučaju upravljanja OB Kotor izgleda da je nad trudom, radom, poštenjem, ugledom i rezultatima - prevagnula politička pripadnost, politički animozitet i klijentelizam”, poručuju iz SDP-a.

Kažu i da je dr Ilić radio za dobro svih građana, uz minimalnu ili nikakvu podršku iz Fonda za zdravstvo Crne Gore i Ministarstva koje ga je smijenilo.

“Naš doktor je uspio da modernizuje i proširi dio kapaciteta bolnice u Kotoru, na koju se oslanjaju svistanovnici Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve isvi naši gosti, a tu je ključna bila upravo saradnja, koju je on uspio da sklopi”, kažu u SDP-u.

Novska Lista, DEMOS Tivat, Bokeški forum, razne političke opcije, ali i sam narod, kako dodaju, ovih dana, reagovali su na ovu situaciju u Kotoru.

“Dr Ilić nije „podoban“, politički. Ovdje je to jedino važno. I žalosno je to što neko ne odlučuje što je provjereno i najbolje za nas, nego ko je podoban, a ko nije. Dr Ilić je radio i kao hirurg i kao menadžer jedne ustanove, koja je kad je preuzeo bila u dosta lošem stanju, a od vitalnog je značaja za sve nas. Lično je doveo bolnicu u stanje i stepen organizacije na kojem je sada, a možemo samo da pretpostavimo kako bi sve to izgledalo da je nastavio i dobio priliku da sprovede svoj plan i program”, stoji u saopštenju tivatskog Odbora SDP-a.

Pripadnost SDP-u je, kako dodaju, nažalost, razlog zbog kojeg dr Ilić ovoga puta nije bio „podoban“ i nije izabran, a njegovo političko opredeljenje ni u jednom trenutku nije uticalo na doktorov profesionalizam, stav i pristup pacijentima, kao ni bolnici.

“Lokalno stanovništvo mora da se uključi i da vodi dijalog. Razlike treba da jačaju saradnju, a ne da je brišu. Moramo da razgovaramo i moramo da se borimo – svi zajedno. Na nama je da riješimo probleme ljudi koji su nam dali svoje glasove, ali isto toliko i onih koji nisu. U tome je suština”, zaključuje se u saopštenju OO SDP Tivat.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније