Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 10. 2013. 18:25 >> 18:27
2

LGBT FORUM PROGRES

Policija spremna za Prajd

Iz nevladine organizacije “LGBT Forum Progres” poručuju da su u potpunosti zadovoljni ukupnim odnosom i pristupom crnogorske policije prema zaštiti LGBT zajednice.

"Odlučan i efikasan pristup crnogorske policije, i Ministrastva unutrašnjih poslova u cjelini, potvrđuju riješenost države da se u svakom trenutku i na svakom obezbijedi zaštita i ravnopravnost građana koji su pripadnici LGBT zajednice", poručuju iz LGBT Foruma Progres.

U proteklih nekoliko dana Uprava policije uspješno je rasvijetlila značajan broj incidenata koji su ranije prijavljeni od LGBT Foruma Progres.

"Efikasna reakcija policije nosi jasnu bezbjednosnu poruku - organizatorima i učesnicima Povorke da će ih tog dana policija maksimalno služiti i štititi, a onima koji planiraju incidente i nasilje da će država tog dana  bez rezerve poštovati i primjenjivati zakone i čuvati integritet svakog člana LGBT zajednice i građana koji se sa njima solodarišu. Takvim pristupom potvrđuje se i čuva kredibilitet i snaga države", poručuju iz Foruma.

U toj NVO navode da je od održavanja prve crnogorske Povorke Ponosa u Budvi došlo je do ekstremnog povećanja ugroženosti LGBT zajednice.

"Očekujemo da državni tužilac pokaže posvećenost primjeni Krivičnog zakona koja u slučaju LGBT zajednice u potpunosti izostaje. LGBT Forum Progres još jednom poziva ministra prosvjete, roditeljske i nastavničke strukture ali i instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda da značajniju pažnju posvete problemu veoma izražene homofije kod srednjoškolske i mlađe omladine", zaključuje se u saopštenju Foruma Progres.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније