Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 06. 2020. 18:44   >>  18:49 5

SAVJET ZA KONTROLU

Kampanja protiv policije neprimjerena

Savjet za građansku kontrolu rada policije najoštrije je osudio, kako su kazali, klevetničke, uvredljive, vulgarne i prijeteće komentare i govor mržnje prema pripadnicima crnogorske policije koji je prisutan na društvenim mrežama i nekim portalima.

Svojim ukupnim aktivnostima, Savjet potvrđuje privrženost demokratiji i slobodi izražavanja a društvenu debatu o postupanju policije smatra dobrodošlom i korisnom.

"Opredjeljenje da se jača policijski profesionalizam i odgovornost i snaži zdravo društvo, obavezuju Savjet da ustane u zaštitu prava policijskih službenika, što je njegova i zakonska odgovornost", navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta navode da su od svog osnivanja dosljedno posvećeni uspostavljanju kulture odgovornosti u policiji i poštovanju ljudskih prava pri svakoj policijskoj intervenciji.

"Kampanja koja se sprovodi ovih dana protiv crnogorskih policajaca je neprimjerena a svaka generalizacija neprihvatljiva", navodi se u saopštenju.

Savjet posebno poziva urednike i administratore portala da uklone neprimjerene komentare, posebno one koji su uvredljivi i prijeteći te zadiru u privatnu sferu i porodične prilike policijskih službenika.

"Savjet ih poziva da osiguraju proaktivni pristup za uklanjanje svih komentara koji imaju oblik govora mržnje i prijetnje fizičkom integritetu bilo kojeg pojedinca. Anonimnost ne isključuje odgovornost za objavljeni sadržaj", poručuju iz Savjeta.

Savjet je iskazao spremnost da zajedno sa Sindikatom Uprave policije i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore doprinese zajedničkim akcijama u cilju razvoja ukupne kulture ljudskih prava u društvu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније