Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda/Portal RTCG, Objavila: R.B. ]

17. 06. 2020. 22:36 >> 00:04
30

ODT KOTOR

Carevićevom sinu zadržavanje do 72 sata

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je Milanu Careviću, sinu smijenjenog predsjednika Opštine Budva, zadržavanje do 72 sata. On je osumnjičen da je napao policajca ispred zgrade budvanske opštine prilikom današnje intervencije specijalne policije. Jedan od Carevićevih advokata rekao da će sjutra u devet sati u ODT Kotor biti saslušani svjedoci i oštećena strana u ovom postupku.

Večeras se ispred kotorskog tužilaštva, prema procjeni policije, okupilo oko 150 do 200 građana da pruži podršku sinu Marka Carevića. Okupljeni su se razišli nakon izricanja zadržavanja.

Ispred tužilaštva bili su i Marko Carević i njegov donedavni šef kabineta Nikola Jovanović, kao i menadžer Opštine Milo Božović.

Zbog nereda privedene 23 osobe

U Budvi su jutros zbog nereda privedene 23 osobe, među kojima su Carević, smijenjeni predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović i ostali bivši funkcioneri Opštine Budva. Oni su, nakon nekoliko sati, pušteni da se brane sa slobode.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su uhapšeni zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje. Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti i da je zbog napada na policajca zadržan jedino njegov sin, koji će večeras biti saslušan u ODT Kotor.

VD predsjednika opštine i skupštine Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, nakon ulaska u opštinu, saopštili da su nestali ključevi nekih prostorija i pečat, pa je, kako kažu, blokiran rad lokalnog parlamenta.

Kako je saopšteno iz UP, policija je postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva.

"Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike Centra bezbjednosti Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta. Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim licima da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine", pojašnjavaju iz Uprave policije.

Navodi se da su usljed intervencije policijskih službenika okupljene osobe polomile stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

"Neodgovorni postupci pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije"

Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su, kako je saopšteno, takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

"Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove", istakli su iz Uprave policije.

Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva privedene su ukupno 23 osobe, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi.

"Lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom", poručuju iu UP.

Povrijeđen jedan policijac

Saopšteno je da je povrede zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.

"U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru. Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika", piše u saopštenju.

Budvanski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) je saopštio da će se zakon sprovoditi uprkos prijetnjama, dok su opozicione partije osudila hapšenja u Budvi.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније