Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 06. 2020. 20:05 >> 20:04
10

AKCIJA POLICIJE

Opozicija osudila hapšenja u Budvi

Opozicione političke partije osudile su jutrošnja hapšenja nedavno smijenjenih rukovodilaca Skupštine opštine Budva.

 

U SNP-u, tako, tvrde da je policija "odradila posao na način koji smo do sada imali prilike da gledamo samo u nekim latinoameričkim i afričkim zemljama". 

"Bruka i sramota u Budvi. Ovo nije Crna Gora u kojoj želimo da živimo", istakli su iz SNP-a.

Pozvali su međunarodnu zajednicu, evropske zvaničnike, kao i predstavnike SAD-a da se pod hitno uključe u rješavanje državne krize koju, kako kažu, proizvodi DPS.

"Autokratski režim sprovodi golo nasilje, kao predigru svega onoga što nam, očigledno, priprema za predstojeće izbore, svjestan činjenice da u demokratskim uslovima poslednji diktatorski režim odlazi u prošlost", kazali su iz SNP-a.

URA: Ogoljena slika režima

URA je saopštila da su jutrošnja "nemila dešavanja i slike nasilja u Budvi ogoljena slika represivnog režima". 

Ocjenjuju da vlast, koja je potrošila sve svoje karte u političkoj borbi, "poseže za silom aktivirajući tako tempiranu bombu".

Napominju da su jutros ispred Opštine Budva bili policajci bez službenih brojeva i znački, tj. isti oni koji režim kao 'kec iz rukava' vadi iz svog podzemlja kad treba upotrijebiti silu i nasilje nad građanima Crne Gore.

Demos: Nestaju i poslednje fasade demokratije

Iz Demosa su ocijenili da je nakon poslednjih dešavanja u Budvi očigledno da se vladajuća elita u Crnoj Gori više ne libi od uzurpacije vlasti po svaku cijenu.

"Ovakvo ponašanje sve otuđenije vladajuće kaste ukazuje na potpuno odsustvo odgovornosti za ionako visoko tenzičnu situaciju u društvu", istakli su iz Demosa, navodeći da se podgrijavaju napetosti i dovode u opasnost svi oni građani koji drugačije misle.

UCG: Odavno sve obesmišljeno i izvrgnuto ruglu

Iz Ujedinjene Crne Gore su kazali da nijeus iznenađeni dešavanjima u Budvi.

"U ovoj državi je odavno sve obesmišljeno i izvrgnuto ruglu. Policija je mnogo puta do sada ponizila državni parlament, pa nije čudo što slične scene gledamo i po gradovima. Parlamentarna demokratija je sahranjena. Prava je šteta što je završio mandat Aiva Orava koji bi već sjutra potpisao neki sporazum o saradnji sa izvršnom vlašću ne miješajući se u naše unutrašnje stvari", saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

SDP: Narušeno stanje demokratije

Država u kojoj se politički problemi rješavaju policijskom silom najbolje pokazuje stanje demokratije i političkog sistema, zbog čega nazadujemo na putu ka EU i gubimo podršku i povjerenje naših međunarodnih partnera, saopštio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

"SDP je više puta upozoravao da je politička korupcija najveća prijetnja stabilnosti političkog sistema i da zakonomjerno vodi potpunom urušavanju elementarnog povjerenja bez kojega nije moguće demokratski funkcionisati," navodi u saopštenju.

SDP je, kaže Zeković, bio možda i najveća žrtva političke korupcije 2016. koja se desila u državnom parlamentu, a sada je svima jasno da je upravo od tog trentuka krenuo slobodan pad institucija, demokratije i našeg evropskog puta.

"Dešavanja u Budvi su ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore. Umjesto da se građani Budve bave pripremom onoga što će ostati od turističke sezone oni danas, i prethodnih dana, svjedoče raznim primitivizmima koje je danas kulminiralo i policijskom intervencijom," naveo je Zeković u saopštenju.

DEMOKRATE: U Crnoj Gori svi ugroženi

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da su DPS i njegovi ekstremisti najveća brana demokratiji i najveća prepreka ulasku naše zemlje u Evropsku uniju.

''Vojini učenici su danas po svemu sudeći prevazišli svog učitelja. Učenici jednog od najvećih regionalnih ekstrema pokušali su da golom silom, hapšenjima, lomljenjem stakala i uništavanjem inventara Skupštine opštine Budva sprovedu svoje diktatorsko-ekstremističke zamisli. Ovakve Šešeljevske metode navode sve nas na zaključak koji čujemo na svakom koraku, a on glasi: “Danas je najveća sramota u Crnoj Gori glasati za DPS, raditi kao DPS ili djelovati u ime DPS-a”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Navode da su u Crnoj Gori svi ugroženi – i Crnogorci i Srbi i Muslimani i Bošnjaci i Albanci i Hrvati i svi građani koji su protiv DPS-a.

Pozdravili su reakciju ambasadorki Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva koji su osudili nasilje i upotrebu sile, te pozvali na poštovanje demokratskih procesa i obezbjeđivanja uslova za slobodne i fer izbore koji su temelj demokratije.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније