Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Glas Amerike;Objavila:M.M. ]

28. 05. 2020. 18:51   >>  18:51

SA BARBADOSA

Povratak posljednje grupe crnogorskih pomoraca

Posljednja grupa pomoraca iz Crne Gore, koji su se od izbijanja pandemije koronavirusa nalazili na kruzerima usidrenim u američkim lukama, trebalo bi danas da krene kući.

Planirano je da 142 crnogorska državljanina, koji rade za kompaniju Royal Caribbean i njen ogranak Celebrity Cruises, polete sa Barbadosa čarter letom direktno za Podgoricu, gdje bi trebalo da slete u petak ujutro, potvrđeno je Glasu Amerike u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu, koja koordiniše njihov povratak.

U avionu će, među ukupno 320 putnika, biti i državljani drugih zemalja regiona-Srbije, Bosne i Hecegovine, Albanije i Hrvatske.

Više od 90 pomoraca vraća se u Crnu Goru

Crnogorski pomorci su, prema prvobitnom planu, trebalo da polete za Crnu Goru početkom maja iz Majamija, takođe čarter letom, saopšteno je Glasu Amerike u ambasadi.

Međutim, Royal Caribbean nije uspio da sa američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti dogovori uslove za iskrcavanje pomoraca koji rade za tu kompaniju, među kojima su bili i crnogorski.

Svi pomorci su zatim prebačeni na Bahame, odakle je trebalo da isplove za Evropu. Međutim, zbog tropske oluje odlučeno je da se prebace na Barbados, nakon čega je za crnogorske i državljane drugih zemalja regiona organizovan povratak u Podgoricu čarter letom čiji je operater Wamos Air.

Iz SAD je do sada je organizovan povratak oko 130 pomoraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније