Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Anadolija [ Objavila: M.L.B. ]

15. 05. 2020. 13:52 >> 14:02
6

OTVORENI KAFIĆI

Zbog gužve Delta bila zatvorena sat i po

U Crnoj Gori je od danas ukinuta većina mjera koje su bile uvedene zbog prevencije širenja koronavirusa. Nakon dva mjeseca ponovo su počeli da rade ugostiteljski objekti i tržni centri, a ukinuta je i zabrana kretanja nakon 23 časa. Zbog velike gužve, Delta siti morao je biti zatvoren sat i po.

Prvog dana ukidanja mjera parking ispred Delte, jednog od najvećih tržnih centara u glavnom gradu Crne Gore, bio je pun, dok su se pred nekim prodavnicama formirali redovi već nakon otvaranja.

"Sugrađani su se uželjeli kupovine, samo dva ulaza su bila otvorena uz punu kontrolu. Iako smo se trudili da priprema prođe kako treba, gužva je izuzetno velika, ali kontrola je uspostavljena i kupovina može biti obavljena", kazao je za TVCG Dragan Perišić, menadžer Delte.

Menadžer Dragan Perišić je za Portal RTCG kazao da je zbog velike gužve tržni centar bio zatvoren sat i po dok su sa tržišnom inspekcijom usaglasili način na koji će građani moći da trguju.

Novim mjerama predviđeno je ograničavanje broja potrošača i posjetilaca koji se mogu istovremeno nalaziti u tržnom centru i prodajnom prostoru. Na deset kvadratnih metara može da se nalazi samo jedna osoba, uz obavezu poštovanja međusobne fizičke distance od najmanje dva metra.

Na ulazu u tržne centre i prodavnice obavezna je kontrola broja posjetilaca. Na ulazu u tržni centar i prodajne objekte obavezna je dezinfekcija ruku, a zaposleni i posjetioci moraju nositi zaštitne maske.

Prvog dana nakon ukidanja mjera u baštama podgoričkih kafića tražilo se mjesto više. Ulice u centru Podgorice, poznate po restoranima i kafeima, bile su pune već od prijepodneva.

Konobar u jednom od podgoričkih kafića Vladimir Bojović ističe da je neobičan rad u novim uslovima.

“Drago nam je što smo počeli da radimo, a mjere se poštuju. Malo nam je neobično ovo sa maskama, ali navići ćemo se brzo“, kazao je Bojović.

Iako su ugostiteljski objekti počeli sa radom, zaposleni i gosti će morati da se pridržavaju mjera opreza zbog epidemije koronavirusa. Za stolom će moći da sjede najviše četiri gosta, osim ako nijesu članovi istog domaćinstva, a ugostitelji između stolova moraju obezbijediti udaljenost od najmanje dva metra ili postaviti paravane.

U skladu sa mjerama, zaposleni su danas služili goste noseći zaštitne maske, dok je zabranjeno sjedenje za šankom i samoposluživanje. Vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da mušterijama i zaposlenima obezbijede sredstva za dezinfekciju ruku, kao i da dezinfikuju stolice i stolove nakon odlaska mušterija.

Držanje socijalne distance od namjanje dva metra obavezno je i na kupalištima i plažama, dok u hotelima na deset kvadratnih metara može biti samo jedna osoba.

Podgoričanin Zoran Vukčević smatra da se otvaranjem kafića i restorana život vraća u normalne tokove.

“Na radost svih nas, možemo slobodno da sjednemo i popijemo kafu. Da se vrati grad u staru poziciju. Ako Bog da, da krene sve normalno i da ljudi budu zdravi, veseli, radosni, vrijedni i radni. Da se vratimo starim dobrim uživanjima u kafi i sjedniku“, kazao je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније