Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 05. 2020. 09:05   >>  09:48 15

ZEKOVIĆ

Svako prekoračenje ovlašćenja biće sankcionisano

Oko 30 policijskih službenik povrijeđeno je prethodnih dana tokom nereda u više gradova, kaže predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković. Poručuje i da će svako prekoračenje policijskih ovašćenja biti evidentirano i sanksionisano.

"Napad na policajce je društveno neprihvatljiv i profesionalno opasan", kaže Zeković. Novodi i da će danas biti održana sjednica Savjeta za građansku kontrolu rada policije, na kojoj će biti razmatrane i pritužbe na postupanje policije.

"U dijelu političke javnosti postoji krajnje neprimjeren, populistički pristup koji želi po svaku cijenu da kompromituje rad baš svakog državnog organa", naveo je Zeković, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže da je cilj da se kompromituje rad svakog državnog organa.

"Ono što želim da uvjerim sve građane jeste da svi državni organi odgovorno i profesionalno obavljaju poslove i nemaju razloga da sumnjaju da će svako prekoračenje ovašćenja biti evidentirano, registrovano, procesuirano i što je najvažnije sanksionisano", naveo je Zeković.

Govoreći o dešavanjima u Pljevljima, Zeković navodi da se Savjet mora voditi činjenicama, a kako dodaje, postoji mnogo snimaka koji govore o tome u kakvoj se situaciji našla policija.

"Mi smo rekli da je odluka o upotrebi sredstava prinude bila osnovana u datoj situaciji", naveo je Zeković i dodao da su u Pljevljima povrijeđena četiri policajca i tri građanina.

U slučaju intervencija prema jednom građaninu u Pljevljima, kako dodaje, poznat je identitet svih policajaca.

"To je važan podatak i doći će se do svih činjenica, pa i o tome da li je bilo prekoračenja ovlašćenja" naveo je Zeković i dodao da će i u tom slučaju biti donesena odluka imajući u vidu sve činjenice.

Komentarisao je sinoćnje mirne šetnje u više gradova.

"Oni koji se opredijelili za ovakve političke pristupe, jer ipak su ovo korektno govoreći politički pristupi, očigledno su uvidjeli da im je naneseno dosta štete i u Nikšiću i u Pljevljima i vjerujem da nemaju podršku kod građana za takav pristup i vjerujem da su zbog toga opredjelili za takav pristup", kazao je Zeković.

Navodi i je zabilježen pojačan govor mržnje prema policijskim službenicima, ali i prema članovima njihovih porodica, posebno na društvenim mrežama.

"Savjet i ja lično od juče trpimo dosta nekih prijetnji, neprimjerenih komentara isključivo zbog toga što se trudimo i radimo objektivno naš posao", naveo je Zeković.

Kaže i da ga je ostavka dr Vladimira Dobričanina u Savjetu iznenadila. Ponovio je i da je tekst njegove ostavke različitit od onoga što je dostavio medijima.

"Vjerujem da odluka donesena na nivou političke partije u kojoj je potpredsjednik, da se u ovom trenutku tako reaguje. Vjerujem da je ovo vid političke akcije i ostavka je uslijedila u tim okolnostima", naveo je Zeković i dodao da je Savjet odluke donosio konsenzusom.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније