Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 05. 2020. 14:37 >> 14:34

PUT PG-BP

Ugovorena završna faza izgradnje pasarele u Mojkovcu

Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem "Fidija" ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, a biće izdvojene iz Kapitalnog budžeta. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija, kako je saopšteno, iznosi oko 2,2 miliona eura.

"Na pasareli u Mojkovcu u toku protekle i početkom ove godine završen je najveći dio građevinskog posla i objekat je pripremljen za početak finalnog dijela projekta. Predstoje završni radovi na hidro i elektro instalacijama, izgradnja podnih fontana, potpornih zidova i žardinjera, kao i postavljane kamenih ploča na stepenište na ulazu u pasarelu od grada, ograde, rasvjete i drvenih klupa", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kružni dio pasarele, koji se nalazi na nekadašnjem jalovištu, kako se dodaje u saopštenju, sadržaće “zeleni trg”, kao i lift nosivosti osam osoba.

Izvođač se, kako su kazali iz Vlade, obavezao da radove završi u roku od 150 dana od uvođenja u posao, pod uslovom da ne dođe do više sile ili okolnosti na koje nije mogao da utiče.

"Pješački most je dug 63 metra, širok sedam metara, a čitavom svojom dužinom ima pravolinijsku trasu. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade ističu da je riječ o značajnom projektu za građane Mojkovca i okoline.

"On će omogućiti vezu između buduće sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i time doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Izgradnjom pasarele stvaraju se uslovi za punu valorizaciju nekadašnjeg jalovišta, koje će uskoro dobiti najmodernije sportske sadržaje", zaključuje se u saopštenju Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније