Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 04. 2020. 10:43 >> 10:42

NAKON TRI GODINE U CG

Kraj mandata Osame Kogalija

Šef predstavništva UNICEF-a, Osama Kogali, danas završava svoj trogodišnji mandat u Crnoj Gori i počinje novi, kao šef predstavništva UNICEF-a u Tadžikistanu.

 

“Veoma sam zahvalan na gostoprimstvu koje mi je Crna Gora pružila u prethodne tri godine. Drago mi je što na odlasku mogu reći da sam svjedočio stalnom rastu u pogledu prava djeteta. To je ohrabrujuće i iskreno se nadam da će Crna Gora nastaviti ovim putem – to je etički ispravna i mudra odluka”, kaže Kogali.

Na odlasku, ističe uspješnu saradnju UNICEF sa svim relevantnim akterima u Crnoj Gori.

“Mi sarađujemo sa svima, ne samo s Vladom, već u velikoj mjeri i s civilnim društvom, privatnim sektorom, medijima, istraživačkim i akademskim institucijama. Odlazim sa snažnim osjećajem zadovoljstva, jer iza sebe ostavljam vrlo jak UNICEF-ov tim, koji je posvećen i entuzijastičan da nastavi da pruža podršku kako bi svako dijete ostvarilo sva svoja prava”, ističe Kogali.

Poručuje da će UNICEF nastaviti da podržava Crnu Goru, “jer se izuzetno ponosimo uzornim radom u ovoj zemlji”.

“Vaša djeca i Crna Gora zaslužuju sve najbolje. Vaš prosperitet počinje danas ulaganjem u vašu budućnost ‒ vašu djecu!”, naveo je on.

 

Novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori uskoro će biti imenovan. U međuvremenu će tim UNICEF-a voditi Mihaela Bauer, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

“UNICEF će u narednom periodu nastaviti da podržava jednaka prava za svu djecu, posebno onu koja su najviše ugrožena, poput djece koja žive u siromaštvu, djece sa smetnjama u razvoju, djece bez roditeljskog staranja i djece izložene nasilju”, kaže Bauer.

Nakon Nole Skiner i Bendžamina Perksa, Osama Kogali je treći šef predstavništva UNICEF-a otkako je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost 2006. godine.

Prije dolaska u Crnu Goru, Kogali je bio šef predstavništva UNICEF-a u Omanu, zamjenik šefa predstavništva UNICEF-a u Iraku, regionalni ekspert za vanredne situacije pri Regionalnoj kancelariji UNICEF-a za Bliski istok i sjevernu Afriku, glavni koordinator za vanredne situacije pri UNICEF-oj kancelariji u Pakistanu, itd.

Kao državljanin Sudana, svoj profesionalni angažman u UNICEF-u započeo je upravo u toj državi 1992. godine.

Magistar je ekonomskih nauka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније