Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 03. 2020. 09:08 >> 09:37

EPIDEMIOLOG PORUČUJE

Paketi iz Kine bezbjedni

Korona virus ne predstavlja opasnost kada je riječ o isporuci poštanskih paketa, pokazala su istraživanja Svjetske zdravstvene organizacija (SZO). Obustavljanje letova pojedinih avio kompanija nije od presudnog značaja za funkcionisanje poštanskog saobraćaja, kažu iz Pošte CG.

Pošiljkama iz Kine treba najmanje dva dana da stignu na bilo koju adresu. Šanse da sa njima stigne virus korona su gotovo nikakve.

„Na osnovu studija koje su dostupne za sve ostale korona viruse  zna se da preživljavaju od nekoliko sati do nekoliko dana. To takođe zavisi od podloge na kojoj se nalaze, od vlažnosti vazduha, temperature. Sve te pošiljke koje stižu iz Kine prevale dug put, što opet ide u prilog tome da virus ne može da se razvije na toj površini. U suštini, nema opasnosti da se neko pošiljkom može zaraziti“, kazao je kazao je specijalista epidemiolog Nebojša Skulić.

Iz Pošte Crne Gore navode da poštanski saobraćaj funkcioniše uobičajeno i da nema više reklamacija nego obično.

"Pošta Crne Gore redovno uručije sve pošiljke čiji je sadržaj roba kupljena na internetu, dakle i one čija je pošiljka kupljenja putem Ali Ekspresa. Nemamo reklamacija na kašnjenje pošiljki više nego što je to uobičajeno“, kazala je portparolka pošte CG Vesna Novović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније