Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

06. 03. 2020. 10:45 >> 10:44
1

NEMA PONUDA

Propao tender za žičaru Kotor - Lovćen

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodjelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspješnim,navodi se u Vladinom dokumentu. Do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma nije pristigla nijedna ponuda za žičaru.

Na javni oglas u propisanom roku dvije kompanije iz Crne Gore podnijele su zahtjeve za otkup tendrske dokumentacije i to: Novi Volvox d.o.o iz Podgorice i Zetagradnja d.o.o iz Podgorice.

"U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnijele zahtjeve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cijenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji", navodi se u Vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahtjeva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgvore.

"S obzirom da do krajnjeg roka, 28.februara nije stigla nijedna ponuda, Tenderska komisija proglasila ga je neuspjelim", navodi se u dokumentu.

Podsjetimo da je na prijedlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada 5. decembra prošle godine usvojila Koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen i zadužila Ministarstvo da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa, koji je objavljen 27. januara ove godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније