Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG

06. 02. 2020. 19:37 >> 19:37
13

ČESTE PORUKE MRŽNJE

Hodžić: Podsjeća na devedesete

Iako sveštenstvo i čelnici Srpske pravoslavne crkve javno pozivaju vjernike na mirna okupljanja i litije, ono što ih prati jesu snimci na društvenim mrežama koji podsjećaju na devedesete, kazao je, za TVCG, predsjednik Saveza udruženja boraca i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić.

Snimak okupljanja sveštenstva, opozicionih političara i naroda u Spužu poslije litije održane 16. Januara, koji kruži društvenim mrežama, predsjednika Saveza udruženja boraca i antifašista Crne Gore Zuvdiju HodžićA podsjeća na 90-te.

"Pjevalo se i tada "Crnom Gorom teče Zeta uskoro će i Neretva", pa smo vidjeli kako to Neretva teče, krvava, Drina, na svud su straže generala Draže. Ovo je ponavljanje 90-ih godina, s tim što je sada mnogo opasnije jer je sad udar na jednu malu državu i jedan narod. Sa svake strane krenulo je na Crnu Goru. Sreća pa smo u NATO jer ne mogu paravojne da dođu jer bi bilo kao poslije Podgoričke skupštine da marširaju uniformisane jedinice, ali svijet to vidi", ocijenio je Hodžić.

Snimke na društvenim mrežama prate i poruke, mržnjom, kaže Hodžić, ispisane.

"Ovo mora da uplaši manjinske narode, ovakava situacija, šta je sljedeće? Da smo svi Srbi ? Da li to svijet može da trpi, da li to svijet vidi - naravno da vidi. To je iluzija, zamisliti da jednom Hrvatu, Albancu kažeš u Crnoj Gori 'Ti ćeš biti Srbin ili te neće biti'", ističe Hodžić.

I najnovija izjava Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da je Crna Gora "jedina novonikla državica gdje se vratio spomenik Josipu Brozu Titu", naslonila se na onu da je Crna Gora fildžan država, kaže Hodžić. Zato ga i ne iznenađuje.

"Crna Gora treba da se ponosi što je vratila spomenik Titu. Tito je istorijska, svjetska ličnost i mi smo ponosni na tu činjenicu. I Amfilohije kad bi ga pomenuo morao bi da ustane kao ja što ustanem jer Tito je veličina", poručuje Hodžić.

Sve ukupno, kaže Hodžić, uključujući i litije, predstavlja planove za destabilizaciju Crne Gore. I ovaj, kako navodi, projekat pokušaja njenog rušenja doživjeće sudbinu pređašnjih, jer je država najača kad joj je najteže. Iako se , uvjeren je to želi, na provokacije se ne smije odgovoriti kontramitingom.

"Ovo je osam ofanziva na Crnu Goru, sve je podređeno rušenju države, naciji koju ne priznaju. Vodimo računa, Crna Gora je naša jedina domovina, moramo je čuvati, a bogami kad bi bilo stani-pani vidjeli bi oni kakva je snaga partizanskog pokreta u Crnoj Gori, prevarili bi se. Kad se otkriju dokumenta , katastarska i druga bogami bi radije prišli nama i bili s nama", kaže Hodžić.

Zaključuj da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora primjenjivati i pogađanja sa državom ne može biti.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније