Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2013. 14:50 >> 15:01

BRISEL

Podrška EU Crnoj Gori za poljoprivredu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, boravi u Briselu gdje je razgovarao sa visokim zvaničnicima EU, za oblast poljoprivrede. EU.

Ivanović se sreo sa komesarom za zdravstvo i potrošačku politiku Tonijem Borgom.

„Razgovor je bio jako koristan u ovoj fazi kada treba otvoriti poglavlje o oblastima veterinarske i sanitarne uprave. Poruke koje smo dobili su ohrabrujuće, jer su vidljiva spremnost u ministarstvu da pitanja koju su veoma važna za bezbjednost hrane izbiju u prvi plan'', rekao je Ivanović.

Crna Gora, osim ljudskih mora jačati i tehničke kapacitete, kaže ministar.

,, Akcenat je i na konkretnim koracima koji se odnose na obrazovanje, primjenu regulative, ali i na tehničko osposobljavanje nasih sluzbi na granicnim prelazima, laboratorijama, jer samo na taj nacin bicemo u mogucnosti da dostignemo standarde.

Ivanović će razgovarati i sa Evropskim komesarom za poljoprivredu i ruralni razvoj Daćionom Ćološem, komesarom za pomorske poslove i ribarstvo Mariom Damanaki i direktorom direkcije za zemlje kandidate za proširenje Aleksandrom Kas Granje.

Pored navedenih sastanaka, ministar će imati susrete sa predsjednikom Vlade pokrajine Flandrije Krisom Petersom, te predstavnicima Lux Development itd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније