Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

10. 12. 2019. 23:22   >>  23:16

MINISTRATSVO NAUKE

Sjutra uručivanje 17 doktorskih stipendija

Premijer Duško Marković uručiće sjutra studentima 17 doktorskih stipendija, najavljeno je iz Vlade.

Na svečanosti koju priređuje Ministarstvo nauke, ministarka Sanja Damjanović uručiće grantove za inovativne projekte, za strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapova i za dva nova centra izvrsnosti.

Najavljeno je da će na svečanosti biti uručene i simbolične nagrade najuspješnijim naučnicima kao i najuspješnijem patentu/inovativnom rješenju.

Ceremoniju će otvoriti ministarka nauke, a nakon toga prisutnima će se obratiti dobitnik granta za inovativne projekte, kao i dobitnica doktorske stipendije.

Ministarstvo nauke dodjelom gotovo 3,5 miliona eura za doktorske stipendije, grantove za inovativne projekte i strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapa i za dva nova centra izvrsnosti želi da istakne izuzetan inovativni potencijal pojedinaca i stimuliše njihov dalji razvoj kao i učešće u međunarodnim programima za nauku, inovacije i tehnološki razvoj.

"Takođe želimo da pokažemo i ovogodišnji rad Ministarstva koji nastavlja trend izuzetne dinamike - pokretanje ali i realizaciju brojnih inicijativa i projekata. Kao i prethodnih godina očekujemo sjajnu atmosferu kojoj svakako doprinose nagrađeni učesnici ali i veliki broj mladih i ljudi iz akademskog i biznis sektora", kaže se u najavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније