Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 11. 2019. 13:15 >> 13:15

JANOVIĆ SA PREDUZETNICIMA

Opredijeljeno 800 hiljada za projekte za mlade

Ministarstvo sporta i mladih je u protekle tri godine opredijelilo preko 800.000 eura za 150 projekata i programa za mlade, saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović na otvaranju Trećeg sajma mladih preduzetnika.

Sajam se već tradicionalno organizuje uz podršku Ministarstva, a u organizaciji Unije mladih preduzetnika.

„Ministarstvo sporta i mladih, u skladu sa Srednjoročnim programom rada Vlade Crne Gore, kontinuirano sprovodi aktivnosti koje se odnose na jačanju društvenog uticaja mladih, kako bi im se olakšao pristup tržištu rada i zapošljavanja”, kazao je Janović.

Saopštio je da je istraživanje koje je u junu ove godine sprovedeno za potrebe Ministarstva, pokazalo je da oko 83 odsto mladih ispitanika ima pozitivan stav prema razvoju preduzetništva mladih, a čak 55 odsto njih je izjavilo da bi bili veoma zainteresovani za razvoj preduzetništva.

“Vodeći se ključnim prioritetima i potrebama mladih, Ministarstvo sporta i mladih je u protekle tri godine opredijelilo preko 800.000 eura za 150 projekata i programa za mlade”, navodi se u saopštenju.

 Posebnu pažnju posvećuju promovisanju projekata koji imaju za cilj da podstaknu mlade da se bave preduzetništvom, kao i da budu informisani o njihovim pravima na radu, mogućnostima sticanja zaposlenja i razvoja karijere.

“Jedan od podržanih projekata jeste i projekat Unije mladih preduzetnika koji u kontinuitetu doprinosi unapređenju svijesti mladih o preduzetništvu i mogućnostima za pokretanje biznisa”, saopšteno je iz Ministarstvo.

 Sajam mladih preduzetnika, kako se navodi, tradicionalno okuplja mlade koji svojim primjerima utiču na vršnjake ohrabrujući ih da osmisle biznis ideju i počnu da se bave preduzetništvom.

“Ministarstvo sporta i madih, u saradnji sa drugim relevantnim institucijama i partnerima nastaviće da pruža podršku ovakvim i sličnim projektima u cilju poboljšanja položaja mladih u procesu njihovog osamostaljivanja”,zaključio je ministar Janović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније