Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2019. 13:32   >>  13:30 4

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

Cetinje da bude motor razvoja CG a ne grad muzej

Cetinje ne smije postati grad muzej, u koji se svrati jednom u pola godine 'za vrijeme većih praznika', nego motor razvoja Crne Gore što je uvijek i bilo, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković u čestitki povodom 13. novembra Dana Opštine Cetinje.

"Poštovani građani Prijestonice, drage Cetinjanke i Cetinjani, želim da vam čestitam Dan Prijestonice i Dan oslobođenja, uvjerena u to da 13. novembar predstavlja jedan od najznačajnijih dana u pola milinijuma u kojima je Cetinje ponos države", navodi se u častitki.

Zašto je čestitkuuputila danas a ne juče ili prekjuče kao ostali političari, razlog je, kaže, jednostvan.

"Cetinje treba da živi i onih 363 dana kad nije Dan Prijestonice ili Dan nezavisnosti. Kad 'stari sjaj' ode za Podgoricu u crnim limuzinama koje dovode 'viđene goste'", kazala je.

Vuksanović Stanković navodi da Cetinju trebaju pune ulice, fabrike koje rade, vrtići i škole koji će opet biti puni dječije graje kao u pjesmama Lesa Ivanovića. Cetinju, dodaje, ne treba kurtoazno podsjećanje na značaj i potencijale, Cetinjani to bolje znaju od bilo koga od nas.

"Cetinju treba suštinska promjena načina na koji je tretirano od državne vlasti u posljednih 30 godina i lokalna vlast koja će potencijale grada iskoristiti na zadovoljstvo svih građana. Ne trebaju Cetinju obećanja o boljem sjutra, trebaju mu nova radna mjesta danas. Treba mu infrastruktura dostojna modernog evropskog grada, potreban je kulturni i sportski život koji zaslužuje", navodi se u čestitki.

Ona ističe da Cetinje ne smije postati grad muzej, u koji se svrati jednom u pola godine "za vrijeme većih praznika", nego motor razvoja Crne Gore što je uvijek i bilo.

"Grad HEROJ i crnogorska prijestonica predstavljaju odraz u ogledalu cijele Crne Gore. Od načina se budemo svi zajednilčki borili za njega, će zavisiti i kako će nam izgledati država sjutra", zaključila je Vuksanović Stanković.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније