Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 11. 2019. 13:09 >> 13:09

ODLUKA VLADE

Mitroviću novi mandat na čelu Uprave za dijasporu

Predrag Mitrović biće na čelu Uprave za dijasporu i u narednih pet godina, prema nedavnoj odluci Vlade Crne Gore.

Mitrović je diplomirani ekonomista, koji je prema informaciji iz Vlade, bio najbolje rangirani kandidat za mjesto direktora Uprave za dijasporu, zbog čega ga je za tu funkciju predložilo Ministarstvo vanjskih poslova a podržala i Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, te preporučila Vladi da Mitroviću povjeri još jedan mandat.

"U vrijeme od kada je Predrag Mitrović na čelu Uprave za dijasporu, usvojen je Zakon o dijspori, formiran Savjet za saradnju sa dijasporom kao Vladino savjetodavno tijelo, uspostavljena manifestacija Dani dijaspore, koja postaje tradicionalna", navodi se u saopštenju.

Ustanovljena je i, kako se dodaje, nagrada zaslužnim pojedincima i organizacijama u dijaspori za saradnju sa Crnom Gorom.

"Urađena je i aplikacija za evidenciju dijaspore, odnosno započeto je izdavanje iseljeničke knjižice, koja predstavlja jednu vrstu isprave koja izgledom podsjeća na crnogoski pasoš, a izdaje se iseljenicima koji nemaju crnogorsko državljanstvo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније