Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 11. 2019. 09:27   >>  09:26

ZENKA SAOPŠTIO

Za projekte rodne ravnopravnosti 50 odsto više novca

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka kazao je da je za 2019. godinu opredijeljeno 290.000 eura za projekte nevladinim organizacijama u oblasti rodne ravnopravnosti po Javnom konkursu “Ključ je u rukama žene”. Zenka je prilikom uručivanja ugovora NVO kazao da Vlada Gore pokazuje punu posvećenost postizanju rodne ravnopravnosti.

“Zenka je podsjetio da je tokom 2018. godine  sa ukupno 171.000 eura u oblasti rodne ravnopravnosti podržano 11 projekata, dok je za 2019. godinu iz ove oblasti opredijeljeno  290.000 eura, što je više od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ukupno 24 projekta sa najvećim brojem bodova po ocjenama procjenjivača dobilo  je mogućnost da budu finansirana, poručio je Zenka.

Zenka je izrazio zadovoljstvo prilikom sve uspješnije saradnje koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima sa civilnim sektorom.

“ U prilog tome govore brojne zajedničke aktivnosti, kampanje, obuke, istraživanja, realizacija projekata koji direktno utiču na zaštitu prava od diskriminacije po osnovu pola, lični i društveni razvoj žena, učešće u društvenim procesima od značaja za unapređenje ukupnog  položaja žena u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je istakao i veoma važan vid saradnje na osnovu Zakona o saradnji sa nevladinim organizacijama.

Posljednje dvije godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, sprovodi Javni konkurs za raspodjelu sredstava za nevadine organizacije u ovoj oblasti.

Izvršna direktorica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica Biljana Zeković, na kraju se zahvalila u ime svih nevladinih organizacija koje su dobile projekat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније