Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ AntenaM ]

16. 10. 2019. 22:58   >>  23:53

INSPEKCIJA

Otpad bacio nesavjesni pojedinac

Uprava za bezbjednost hrane veterinu i fitosanitarne poslove saopštila je da su najvjerovatnije nesavjesni pojedinici, na obalu rijeke Lim, bacili otpad nakon klanja živine.

Uprava se oglasila povodom pojave veće količine živinskog otpada na obali rijeke Lim, na lokaciji koja se nalazi u industrijskoj zoni Bijelog Polja.

“Veterinarski inspektor je izašao na teren i utvrdio da je na toj lokaciji, na nasipu i 50 metara od vodotoka, izbačena određena količina klaničnog otpada živine - noge, perje, unutrašnji organi, u količini koja odgovara oko 50 zaklanih tovnih piladi”, saopšteno je u odgovoru koje je Anteni M dostavila Uprava za bezbjednost hrane veterinu i fitosanitarne poslove.

Na licu mjesta bili su predstavnici komunalne policije, vodoprivredni inspektor i predstavnici Uprave policije.

"Veterinarski inspektor, kao i predstavnici Uprave policije, obišli su objekte registrovane farme za tov i klanje piladi, jedine koje postoje u blizini te lokacije. Obilaskom i kontrolom linije klanja i dokumentacije vezane za odlaganje nusproizvoda u skladu sa propisima, utvrđeno je da otpad ne potiče iz ovih objekata”, saopšteno je Anteni M iz uprave za inspekcijske poslove.

Sa druge strane, količina zatečenog otpada upućuje da je, kako navode, najvjerovatnije riječ o otpadu od klanja koje je obavljeno u domaćinstvu i koji je odložen na obalu Lima od nesavjesnog pojedinca.

Dodali su da s obzirom da u neposrednoj blizini, nema ni privatnih stambenih objekata koje bi mogle biti predmet kontrole, istraga tokom današnjeg dana nije dala rezultat.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora zatečeni otpad na obali Lima je uklonjen, odvezen na deponiju Dobrakovo i neškodljivo zbrinut od strane opštinskog komunalnog preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније