Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

16. 10. 2019. 16:20   >>  16:19 2

EUROMOST

Uginula živina i na obalama Lima

Nevladina organizacija Euromost tvrdi da se u bjelopoljskom mjestu Nedakuse, na obali Lima nalazi velika količina uginule živine. Kažu i da je riječ o novom ekološkom incidentu.

O svemu ih je, kako navode, obavijestilo ribolovno društvo "Sinjavac". Do ekološkog incidenta, kako navode u Euromostu, došlo je ispod dva pogona u kojim se prerađuje pileće meso.

“Naši aktivisti su odmah izašli na lice mjesta i naišli na katastrofalno stanje na ovoj lokaciji, gdje se vidi pored velike deponije raznog otpada i veća količina uginule živine, takođe, se vidi da je i ranije uginula živina, odlagana na ovoj lokaciji i tragovi da je zakopavana na ovom mjestu”, tvrde u NVO Euromost.

Kažu i da su o svemu obavijestili sve inspekcije, koje su izašle na teren, osim veterinarske, koja je, kako dodaju, bila nadležna za ovaj slučaj.

“Pozivamo Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove njenu direktoricu Vesnu Daković, da obiđe i ovo mjesto kao što je obišla i rijeku Bojanu, gdje je optužila prozvođače iz Albanije, pa nas interesuje pošto se radi o sličnom ekološkom incidentu, koga će u ovom slučaju da optuži i kako će reagovati, jer se radi o njihovoj nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju Euromost-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније