Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

16. 10. 2019. 14:47 >> 14:46

UCG REAGOVAO

Ministarstvo da donese pravni akt

Ministarstvo prosvjete treba da donese odgovarajući pravni akt na osnovu kojeg se studenti, koji nijesu u predviđenom roku završili magistarske studije, oslobađaju obaveze dodatnog plaćanja prilikom aktiviranja studentskog statusa, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da studenti magistarskih studija ne treba dodatno da plaćaju odbranu master rada i da taj nivo obrazovanja mogu da završe najkasnije za dvije godine.

"Javno saopštenje treba potvrditi donošenjem odgovarajućeg pravnog akta na osnovu kojeg se studenti, koji nisu u predviđenom roku završili magistarske studije, oslobađaju obaveze plaćanja sredstava po osnovu zaostalih ECTS kredita prilikom aktiviranja statusa studenta na određenom magistarskom program", navodi se u saopoštenju Univerziteta.

Kako su objasnili, tim pravnim aktom Ministarstvo prosvjete preuzima na sebe dug studenata po osnovu ovjere semestra magistarskih studija, odnosno prenosa zaostalih ECTS kredita, kao i način i vrijeme realizacije akta.

Iz UCG su kazali da studenti magistarskih studija ne plaćaju tezu, kako je saopšteno, već aktiviranje statusa studenta, u skladu sa Zakonom, Statutom i Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama koje su od osnivanja po Zakonu isključivo samofinansirajuće.

"Univerzitet ni u jednom trenutku nije sporio činjenicu da je rok za završetak magistarskih studija dvije godine, već da su studenti u obavezi da aktiviraju status studenta", ističe se u saopštenju.

UCG, kako su kazali, svoj rad zasniva isključivo na važećim pravnim propisima, a ne saopštenjima datim medijima.

"Univerzitet insistira da Ministarstvo prosvjete, kako to i priliči, konačno dostavi odgovarajući pravni akt na postupanje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније