Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 10. 2019. 10:48 >> 11:11

MINISTARSTVO TVRDI

Postdiplomci neće dodatno plaćati tezu

Crnogorski postdiplomci neće plaćati dodatne troškove za magistarsku tezu, a narednih dana biće pojašnjen način primjene odluka, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 

"Ministarstvo prosvjete je nedavno organizovalo sastanak sa predstavnicima studenata, na kome je jasno saopštilo svoj, ali i stav Vlade u odnosu na sva otvorena pitanja u vezi sa statusom zatečenih studenata magistarskih studija na Univerzitetu Crne Gore”, saopštila je direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović. 

Ona je istakla da su i danas pri potpuno istom stavu, te da "apsolutno nemamo nikakvu dilemu da studenti ne treba dodatno da plaćaju prijavu, odnosno odbranu master rada".

"Da se pomenute studije mogu završiti u roku koji je definisan Zakonom o visokom obrazovanju odnosno najkasnije za dvije godine; da je potrebno izvršiti povraćaj novca svim studentima koji su u ovom upisnom roku izvršili dodatnu uplatu za Tezu odnosno Rad; te da će Univerzitetu biti opredijeljena nedostajuća sredstva po ovom osnovu”, rekla je ona.

Kurpejović je istakla i da je komunikacija već započeta i narednih nekoliko dana Vlada će naći način da sa Univerzitetom otkloni sve dileme oko efikasne primjene gorenavedenog.

“Najvaznije je da interes studenata mora svima biti na prvom mjestu”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније