Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 10. 2019. 10:42 >> 10:40

KAMPANJA NVO "BRINI O SEBI"

Popusti za ginekološke i mamografske preglede

U okviru pete oktobarske kampanje za prevenciju karcinoma dojke pod nazivom "Pođi na kontrolu", u organizaciji NVO "Brini o sebi", obezbijeđeni su popusti za preventivne preglede u privatim ordinacijama u Crnoj Gori koji će važiti do kraja mjeseca.

U saradnji sa dvadeset privatnih ordinacija širom Crne Gore, NVO "Brini o sebi" je omogućila obavljanje preventivnih pregleda po sniženim cijenama do 50 odsto (ili paket usluga) na ultrazvučne ili mamografske preglede, preglede magnetnom rezonancom, kao i ginekološke preglede.


Ordinacije koje učestvuju u kampanji su:

Mićunović Medical - 50% popusta na ginekološki pregled (cijena sa popustom: 10 eura), 50% popusta na kolposkopski pregled (cijena sa popustom: 20 eura), 30% popusta na papa test (cijena sa popustom: 10 eura);

Ordinacija Hera – ultrazvuk dojki po cijeni od 15 eura za prvih 20 žena koje zakažu pregled, kao i kolposkopski pregled po cijeni od 15 eura.

Rezidencija zdravlja Kerber - popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki i kolposkopski pregled grlića materice (redovna cijena ovih pregleda je 30 eura, odnosno 40 eura)

Poliklinika Medicus Plus i Mansa Medica Tivat je obezbijedila ultrazvuk dojki uz popust od 50%.

Ordinacija Nikamed plus – cijena ginekološkog pregleda 20 eura, dok ultrazvuk dojke, ultrazvučni pregled male karlice i kolposkopija iznose po 15 eura. Ukoliko se pacijentkinja odluči da odradi komplet pregled (ginekološki pregled, UZ dojke, UZ male karlice i kolposkopija), ova usluga ce koštati 50 eura.

Ordinacija Medan – popust od 30% za ultrazvučni pregled dojki, a kolposkopski pregled grlića materice će iznositi 20 eura.

Ordinacija Natal - 50% popusta tokom oktobra na ultrazvuk dojki i aksila (cijena sa popustom: 15 eura), kolposkopiju (cijena sa popustom: 20 eura) i PAPA test (cijena sa popustom: 10 eura)

Internos Medical Centar - tokom oktobra 25% popusta na UZ dojke (dr Mira Obradović, spec. radiolog)

Ginekološka ordinacija Šoć - popust od 50% na kompletan sistematski pregled koji uključuje kolposkopiju, papa test, ginekološki i ultrazvučni pregled (cijena sa popustom: 60 eura)

Poliklinika Hipokrat – popust od 30% na magentnu rezonancu dojki (cijena sa popustom: 161 eura)

Ars Medica - paket usluga koji uključuje ginekološki pregled, ultrazvučni ginekološki pregled, PAPA test i ultrazvučni pregled dojke obavljaće se svake subote po cijeni od 80 eura.

Ordinacija Dr Rahović, Bijelo Polje -  50% popusta na uslugu ultrazvuk dojki.

Catharum, Kotor - ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura tokom oktobra.

Specijalistička ginekološko – akušerska ambulanta "Dr Jadranka Mladenović", Budva - 20% popusta na ginekološke preglede i ultrazvuk.

Ginekološka ordinacija Vita Feminae, Kotor - 50% popusta na paket ginekoloških usluga koji obuhvata papa test, kolposkopski pregled, ginekološki i ultrazvučni pregled.

Consilium, Budva - popust od 50% na ultrazvučnu dijagnostiku

Media Abramović, Bar - ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura

Ordinacija Bralić, Rožaje - popust od 50% na sljedeće usluge: PAPA, kolposkopski pregled, ultrazvučni pregled dojki i biopsija grlića materice. Za primaoce socijalne pomoći paket je besplatan.

Dr Masoničić Bar - ultrazvučni pregled po cijeni od 10 eura za sve zainteresovane žene, dok je za sve zainteresovane muškarce UZ dojki besplatan. Pored navedenog, pregled prostate za muškarce obavljaće se po cijeni od 10 eura u oktobru.

Najveći broj žena sa dijagnozom karcinoma dojke je starosti od 50. do 65. godine života, iako se svuda u svijetu posljednjih godina bilježi trend porasta broja oboljelih koje pripadaju i mlađim generacijama.

NVO "Brini o sebi" upućuje poziv svim ženama da zakažu preventivni pregled i iskoriste popuste u privatnim ordinacijama širom Crne Gore do kraja oktobra. Neka vam briga o svom zdravlju postane navika, ne samo zbog ljepše i sigurnije budućnosti, već zbog svoje porodice i najmilijih. Ne zaboravite, uvijek je pravo vrijeme da preuzmete brigu o sebi.

Kampanja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore, a partneri ovogodišnje kampanje su agencija Vision Event, kompanija Hoffmann-La Roche, Fond za zdravstveno osiguranje i privatne ordinacije širom Crne Gore.

Kako ističu U NVO "brini o sebi", oktobar se širom svijeta obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke, pa je kampanja usmjerena na pružanje relevatnih informacija o ovom oboljenju, edukaciju o načinima prevencije, kao i na motivisanje žena za preuzimanje brige o sebi i obavljanje redovnih samopregleda i preventivnih pregleda dojki.

Kampanja je usmjerena i na prevenciju karcinoma grlića materice, s obzirom na činjenicu da je to veoma često oboljenje kod žena, koje je takođe izlječivo ako se preventivnim pregledom otkrije u ranoj fazi.

"Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu se godišnje registruje oko 1.670.000 žena sa karcinomom dojke, dok oko 522.000 žena umre od ove bolesti. U Crnoj Gori, godišnje se dijagnostikuje oko 420 novonastalih slučajeva karcinoma dojke, dok broj umrlih iznosi preko stotinu. Međutim, iako su navedene brojke zabrinjavajuće, karcinom dojke je izlječiv u 90 odsto slučajeva, ako se otkrije na vrijeme. Važnu ulogu u ranom otkrivanju imaju samopregledi i redovne ultrazvučne i mamografske kontrole", napominju u NVO. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније