Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

13. 10. 2019. 14:58   >>  14:56

OVE GODINE 77

Najviše samoubistava u Podgorici i Nikšiću

U Crnoj Gori je od početka godine do 1. oktobra 77 osoba izvršilo samoubistvo, a najviše ih je zabilježeno u Podgorici, 23, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, najviše samoubistva u ovom periodu zabilježeno je na području nadležnosti Centra bezbjednosti (CB) Podgorica 23 i CB Nikšić 12.

Iz policije su agenciji MINA kazali da je po deset samoubistava registrovano u Herceg Novom i Bijelom Polju, a u Baru i Beranama po sedam.

Kako su naveli iz Uprave policije, na području nadležnosti CB Pljevlja registrovano je pet samoubistava, a na području CB Budva tri.

„Uprava policije je na teritoriji Crne Gore od 1. januara do 1. oktobra ove godine registrovala 77 samoubistava“, naveli su oni.

Kada je u pitanju polna struktura, od registrovanog broja izvršioci samoubistava u 70,2 odsto slučajeva su muškarci.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), u svijetu svake godine blizu 800 hiljada osoba izvrši samoubistvo, dok je broj pokušaja samoubistava još veći.

Samoubistvo je drugi vodeći uzrok smrti među mladima od 15 do 29 godina na globalnom nivou.

Ove godine obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja bilo je posvećeno prevenciji samoubistava, što je SZO prepoznala kao prioritet na globalnom planu javnog zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније