Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

13. 10. 2019. 14:19   >>  14:18

SINDIKAT NAJAVIO

O povećanju plata prosvjetarima naredne sedmice

Sindikat prosvjete trebalo bi naredne sedmice da pregovara sa Ministarstvom finansija o povećanju plata prosvjetnim radnicima, kazao je predsjednik te radničke organizacije Zvonko Pavićević i ponovio da oni neće odustati od zahtjeva da to povećanje bude deset odsto.

Pavićević je agenciji MINA kazao da su pregovori sa Ministarstvom prosvjete završeni, i da sada njihov zahtjev razmatraju veće instance - Ministarstvo finansija, uži kabinet i Vlada.

On je podsjetio da su pregovori o povećanju zarada počeli još u aprilu, i da su formirane radne grupe koje su radile na usklađivanju novog kolektivnog ugovora.

„Komisije su to završile, i dalje je to upućeno prema Ministarstvu finansija, odnosno prema Vladi. Očekujemo da tokom sljeće nedjelje nastavimo razgovore i pregovore“, rekao je Pavićević.

Na pitanje kakva su njihova očekivanja, on je rekao da je povećanje od deset odsto minimum i da se ispod toga teško može ići.

„Ne samo da očekujemo, nego mi zahtijevamo da to bude deset odsto za zaposlene u prosvjeti“, istakao je Pavićević.

Upitan kada bi pregovori mogli biti okončani, on je rekao da sve što bude dogovoreno mora da se ukalkuliše u budžet za narednu godinu, koji Skupština usvaja do kraja decembra.

„Ako bude manja ponuda od deset odsto, to će opet organi Sindikata da razmatraju, zato i postoje pregovori. Ali, naš čvrsti stav je da je sve ispod deset odsto neprihvatljivo“, kazao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније