Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavila: R.B. ]

14. 08. 2020. 14:21 >> 14:24

KOMEMORACIJA

Pavićevićev odlazak gubitak za sindikalni pokret

Predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević, ostaće upamćen kao dobar i pošten čovjek, izuzetan drug i kolega, vrstan pedagog i veliki borac za radnička prava, saopšteno je na komemoraciji povodom njegove smrti.

Odlazak Pavićevića, kako je poručeno, predstavlja nemjerljiv i nenadoknadiv gubitak za Uniju slobodnih sindikata, ali i cjelokupan sindikalni pokret u Crnoj Gori, kao i za sve one koji su ga poznavali i s njim sarađivali. 

"Uvijek je bio neko ko je želio da ispravi krive drine, neko ko se nije mirio sa nepravilnostima i nepravdama koje su ga okruživale. Niakda nije prezao da javno i glasno iznese svoj kritički stav. I nikada nije kalkulissao sa posljedicama koje je zbog toga trpio", kazao je Srđa Keković, predsjednik Unije slobodnih sindikata. 

"Njegov čvrest stan koji je beskompromisno branio da je sindikat svakoj vlasti socijalno-ekonomska opozicija, ali često i partner u građenju bolje položaja radnika u društvu, kao i sposobnost da prije svake odluke sagleda širi društveno-ekonomski kontekst,  učinio je da se naš sindikat nametne kao nezaobilazan faktor u zašptiti i poboljšanju položaja prosvjetnog radnika u društvu",  kazao je potpredsjednik SPCG, Nikolaj Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније