Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

22. 09. 2019. 10:13   >>  16:36 3

ODRŽANA KOMEMORACIJA

"Pavlović vjerovao u ono što priča"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića. Sa komemoracije poručeno da se Pavlović borio za svoj san i Crnu Goru, koristeći najubojitije oružje – riječ.

U ime Pokreta za promjene, od Pavlovića se oprostio lider te stranke Nebojša Medojević.

Medojević ga je opisao kao riječ, jer je Pavlović imao tu vještinu, kaže, da sve o čemu govori svede u jednu riječ.

"Čitavo njegovo okruženje bila je riječ i to obavezuje. Teška riječ, to je isto bio Koča, oštra riječ. Borio se za svoju Cnu Goru, za svoj san, koristeći najubojitiju oružje, a to je riječ", kazao je Medojević.

Koča Pavlović je bio poslanik u Skupštini Crne Gore u četiri mandata od 2006 godine. U tom domu, ali i u narodu, ostaće upamćen po oštrim i kvalitetnim replikama. Njegove kolege kažu da je vjerovao u ono što priča i pričao je u šta vjeruje.

"Smrt briše sve razlike ali ostaju sjećanja. Dugo pamtim iz rasprava Koču Pavlovića, a pamtiću i sjećaću se strasti sa kojima je zastupao i borio se za svoje stavove i mišljenje. Takođe, pamtiću dostojanstvo i kako se nosio sa bolešću", kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Pavlović je jedan od osnivača NVO Grupe za promjene koja se 2006. transformisala u političku partiju Pokret za promjene. Prije nego što je uplovio u politiku, bio je novinar, a karijeru je stvarao kao voditelj političke emisije na Televiziji Montena i TV budva. Preminuo je u 57. godini.

Pavlović je sahranjen danas na podgoričkom groblju Čepurci.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније