Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2018. 13:37 >> 13:18
4

PAVLOVIĆ PORUČIO

Uđe li DF u radnu grupu, neće nas zanimati mišljenje Hana

Ukoliko se odlučimo da se uključimo u Radnu grupu, Demokratski front neće nimalo zanimati mišljenje ili želje evropskog komesara Hana i aktuelne EK, koji su upravo u oktobru 2015. za nas izgubili svaki demokratski legitimitet, saopštio je poslanik DF-a, Koča Pavlović.

 

Odluče li se da budu dio radne grupe, Pavlović je rekao da će DF podržati format otvorenog dijaloga i učešće što šireg kruga aktera javne i stručne scene.

"Ali pritom nećemo dozvoliti nikakve, toliko puta viđene, opstrukcije i manipulacije od strane samozvanih eksperata iz korumpiranog i stranački jasno svrstanog NVO sektor", rekao je Pavlović.

On tvrdi da su, lideri Ure i Demokrate, Dritan Abazović i Aleksa Bečić, trgovali sa režimom, dok su u oktobru 2015. građani predvođeni DF-om na protestima tražili čišćenje biračkog spiska i poštene izbore.

Sve to se dešavalo, kaže Pavlović, uz aktivno posredovanje Brisela.

"Bila je to ona čuvena prevara zvana 'Demokratski dijalog' u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore. Farsa čiji je navodni cilj trebala da bude reforma izbornog zakonodavstva i stvaranje fer uslova za prve poštene izbore. A rezultat te sramotne farse iz oktobra 2015. bio je ulazak tzv.'građanske opozicije' u vladu Mila Đukanovića i preuzimanje RTCG od strane Druge familije", kazao je Pavlović.

"Demokratski dijalog" koji su Bečić i Abazović vodili sa Đukanovićem u oktobru 2015. u Bijelom salonu Skupštine, prema navodima Pavlovića, nije donio "ama baš nikakvog poboljšanja izbornih pravila i izbornih uslova".

"Jedino su se otimanjem RTCG otvorila još jedna medijska vrata za promociju tzv. 'građana' i za napade na DF. Ukoliko odlučimo da prihvatimo učešće u ad-hoc Radnoj grupi - za koju vidimo da je usaglašeno predlažu tzv. 'građani' i Duško Marković - DF neće dozvoliti da se to pretvori u još jedan sramotni 'dijalog u Bijelom salonu'. Nećemo dozvoliti da se to pretvori u još jednu prevaru iz koje građani Crne Gore ne bi dobili ništa u pogledu ostvarivanja svoga prava na slobodne i fer izbore, a iz koje bi sa druge strane Druga familija opet dobila RTCG, a g-đa Ćalović-Marković kontrolu nad ASK", navodi Pavlović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније