Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 07. 2019. 11:04 >> 14:16
1

RCC OBJAVIO

Cijene rominga pale i do 99 odsto

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) objavio je da su cijene rominga na cijelom Zapadnom Balkanu od danas drastično pale. U prosjeku, cijene odlaznih telefonskih poziva pale su za 65 odsto, a cijene prenosa podataka za 78 odsto. Sniženja u nekim slučajevima dostižu čak 99 odsto.

Ovaj pad cijena vodi ka snižavanju cijena rominga sa EU, i potpunom ukidaju troškova rominga u regionu 2021. godine

Građani Zapadnog Balkana od danas će moći će da pričaju, surfuju i šalju SMS-ove u romingu mnogo više, a plaćaju mnogo manje.

“Na primjer, cijena odlaznih poziva u nekim slučajevima je pala na 0,08 centi, a cijena prenosa podataka na 0,03 centa, u zavisnosti od operatera. Neki operateri su čak izvjestili i o nižim cijenama od navedenih maksimalnih. Provjerite sa svojim lokalnim operaterom i uživajte u sniženim cijenama”, saopšteno je oz RCC-a.

Osim toga, na putu je i novi dogovor sa Evropskom unijom, kojim se omogućava snižavanje cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

“Mi ispunjavamo svoja obećanja: prvim Sporazumom o snižavanju cijena rominga, u čijem je zaključivanju posedovao Savjet za regionalnu saradnju 2014. godine bile su obuhvaćene Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija i Srbija, i od tada su među njima već snižavane cijene rominga. Ove godine dogovoru su se pridružile Albanija i Kosovo koje su potpisale novi Regionalni sporazum o snižavanju cijena rominga, čime je cijeli Zapadni Balkan postao zona rominga, koja ide ka ukidanju cijena rominga u cijelom regionu, po uzoru na princip „rominga kao kod kuće“ u Evropskoj uniji”, kazali sui z RCC-a I dodali da osim toga, Evropska unija se obavezala da započne pregovore o snižavanju cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

“Sporazum o snižavanju cijena rominga pokazao je da regionalna saradnja i Evropa daju rezultate.”

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније