Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 06. 2019. 15:30 >> 15:31

VELJOVIĆ SA ROMANOM

Njemačka zadovoljna rezultatima CG policije

Predsjednik Savezne policije SR Njemačke Diter Roman pohvalio je rezultate crnogorske policije na putu evropskih integracija. Sa njim se u Postdamu sastao direktor Uprave policije Veselin Veljović.

 

Veljović i Roman su saglasni da važan aspekt predstavlja zajedničko djelovanje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala jer se ta pojava nikad ne zadržava u granicama samo jedne države.

Veljović je, na poziv Romana, boravio u posjeti Njemačkoj gdje se sastao sa predsjednikom Romanom u Postdamu i potpredsjednikom Savezne kriminalističke policije Peterom Henclerom u Berlinu.

“Na sastanku u Postdamu sa predsjednikom Savezne policije Romanom, direktor Veljović je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa dvije države i izrazio spremnost Crne Gore za daljim razvijanjem kvalitetnih i profesionalnih partnerskih odnosa”, saopšteno je iz Uprave policije.

 Intenzivna saradnja crnogorske i njemačke policije, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou se ostvaruje kroz realizaciju projekata i učešće u zajedničkim policijskim akcijama.

“Roman je izrazio zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata crnogorske policije koji su dali doprinos sveukupnim aktivnostima crnogorskih državnih organa na putu naše države u Evropsku uniju. Veljović i Roman su razgovarali i o ilegalnim migracijama čija se ruta kreće preko zemalja Zapadnog Balkana u cilju efikasnijeg zajedničkog odgovora na ovaj problem”, navodi se u saopštenju.

Veljović je izrazio zahvalnost na vrijednim donacijama policije SR Njemačke koje su se ogledale u materijalnim sredstvima i specijalizovanim obukama koje su značajno doprinijele jačanju nadzora crnogorske granice.

“Veljović i Roman su zaključili da će nova organizaciona struktura crnogorske policije doprinijeti još efikasnijem i snažnijem odgovoru na organizovani kriminal, te da će se u narednom periodu dalje snažiti i međunarodna policijska saradnja u cilju zajedničkog odgovora na bezbjednosne izazove u region”, navodi se u saopštenju.

 Roman je istakao da je uloga crnogorske policije u djelovanju FRONTEX-a veoma značajna u organizacionim aktivnostima, obukama, zajedničkim operacijama i analizi rizika za granice, i tom prilikom pozdravio operativni rad granične policije u dijelu pojačanog nadzora državne granice u cilju suzbijanja ilegalnih migracija.

Veljović se sastao i sa potpredsjednikom Savezne kriminalističke policije Peterom Henclerom u Berlinu.

“ Veljović i Hencler su izrazili zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje kriminalističkih policija dvije države u razmjeni operativnih informacija u odnosu na otkrivanje i procesuiranje lica koju su predmet istraga u jednoj od dvije države sa posebnim akcentom na članove organizovanih kriminalnih grupa, kao i u suzbijanju svih vidova kriminaliteta koja su posljedica djelovanja transnacionalnog organizovanog kriminala”, kazali su iz UP.

Veljović je istakao da će crnogorska policija nastaviti posvećeno da daje svoj puni doprinos u realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja saradnje u svim oblastima koje su od obostranog interesa.

“ Tema sastanka su bile i evropske integracije, kojom prilikom je Hencler pozdravio kontinuirane napore crnogorske policije u ostvarivanju konkretnih i mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je prepoznato i u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2018. godine. Direktor i potpredsjednik su konstatovali da su zajedničke akcije i konkretne projektne aktivnosti doprinijele dostizanju standarda crnogorske policije u procesu evropskih integracija koji jačaju bezbjednost građana, kako Crne Gore i Njemačke tako i drugih država u region”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније