Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 06. 2019. 10:12 >> 10:12

KIC "MALESIJA"

Opasnosti od pušenja na likovnim radovima

Obilježavajući kraj školske 2018/19. godine, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), Opština Tuzi i KIC „Malesija” organizovali su izložbu najboljih likovnih radova učenika iz crnogorskih osnovnih škola na temu opasnosti po zdravlje koje donosi pušenje.

 

Postavka koju čini najboljih sto likovnih radova, od mnoštva pristiglih, otvorena je u izložbenom prostoru KIC-a „Malesija” i može se pogledati do kraja radne nedjelje od 8 do 16 sati.

“Ono što ovom prilikom obavezno treba znati je sljedeće, a to je da je od posljedica pušenja kao jedne od najtežih bolesti zavisnosti samo u prethodnoj godini, kako navodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u svijetu umrlo oko šest i po miliona, a u Crnoj Gori preko 1500 osoba. Taj broj će se na našu veliku žalost narednih godina, a to je sigurno do 2030. godine uvećavati, kako kod nas, tako i u svijetu i tako dostići cifru od preko devet miliona osoba godišnje umrlih od posljedica konzumiranja duvanskih proizvoda”, navodi se u saopštenju CDPR.

Na Konkurs koji je bio organizovan za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola iz cijele Crne Gore, pristigao je veliki broj radova iz mnogih crnogorskih osnovnih škola i gotovo svih gradova, a svi pristigli radovi su rađeni u raznim tehnikama (akvarel, olovka, tuš, pastel, kolaž i slično).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније