Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2019. 15:44 >> 15:49
13

ĆING ZA TVCG

Asfalt na najdužoj trasi auto puta u septembru

Najduža otvorena trasa na prioritetnoj dionici auto puta biće asfaltirana u septembru, saopštio je za TVCG glavni inženjer Lian Ćing. Naša ekipa imala je priliku da se među prvima provoza tom trasom dugom više od 5 kilometara, a zabilježili su i radove na tri mosta koji će biti završeni do oktobra. Iz kineske kompanije kazali su da je u prethodnom periodu, zbog lošeg vremena usporena dinamika radova, ali da će zaostatak nadoknaditi angažovanjem većeg broja radnika

 

 

Na 12 km od Podgorice ka Kolašinu biće najduža otvorena trasa na prioritetnoj dionici auto puta. Za samo nekoliko mjeseci trasa će biti presvučena asfaltom.

"U septembru će početi asfaltiranje otvorene trase koja je duga 5 kilometara i 28 metara.Prije toga neophodno je završiti poslove za trajno napajanje stujom i vodom", kazao je za TVCG Lian Ćing.

Sa trase ka Kolašinu budući vozači prvo će naići na petlju na Pelevom brijegu. To je ujedno druga petlja iz Podgorice, ali i druga stanica na prioritetnoj dionici na kojoj će putnici moći da predahnu od putovanja ili natoče gorivo. Osim sadržaja za odmor tu će biti smješten admisnistrativni i komandni centar za cijelu dionicu auto puta. Svi objekti na Pelevom brijegu, kako se planira, biće završeni za godinu. Sa petlje putovanje prema sjeveru nastavlja se preko tri mosta.
"Na mostovima Lutovo, Ratkov i Đurićev laz trenutno se radi rasponska konstrukcija. Na radovima na sva tri mosta angažovano je po 60 radnika. Prethodnih mjeseci je ovdje bilo hladno i kišovito, pa nismo radili planiranom dinmikom. Sada smo povećali broj radnika i očekujemo da ćemo mostove Ratkov i Đurićev laz završiti u septemburu,a Lutovo mjesec kasnije", kazao je Ćing.

Vožnja s mostova nastaviće se kroz tri tunela.

"Završena je unutrašnja obloga u tunelima Klopot i Vilac,dok u tunelu Vjeternik očekujemo da će biti završena u julu."

Na cijeloj takozvanoj sekciji dva upošljeno je 430 radnika,od čega skoro polovinu čine kineski neimari.

"Vremenski uslovi zimus su diktirali dinamiku na svim pa i na ovoj sekciji. Niske temperature i kiše znatno su usporile poslove ali sa ljepšim vremenom mi ćemo ubrzati radove,pa je u planu povećanje broja radnika za 50 do 60 ljudi", kazao je Ćing.

Osim udobnog i sigurnog putovanja ovaj dio prioritetne dionice auto puta putnicima će pružiti užitak u netaknutoj prirodi i u do sada neotkrivenim pejzažima.

Biljana Rovčanin, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније