Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 04. 2019. 14:57 >> 16:31

U DUBROVNIKU

Proglašene najbolje naučnice na CSA konferenciji

Dodjelom nagrada najboljem mladom naučniku i ženi u nauci zatvoren je najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka - 16. Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije.

 

Za najboljeg mladog naučnika proglašena je Daša Pruš sa Univerziteta u Ljubljani, a za najbolju ženu u nauci Rozelin Okeh sa MemorijalUniverziteta Njufaundlenda, u Kanadi.

Pored Crnogorske sportske akademije, organizatori konferencije su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

''Nepodijeljeno mišljenje učesnika i organizatora skupa je da je konferencija opravdala sva očekivanja i da su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, kao organizatori, načinili dodatni iskorak u promociji sportske nauke i njenog značaja, ali i na povezivanju naučnoistraživačke zajednice zemalja učesnica", kazao je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica.

U radu konferencije, kroz plenarna izlaganja, poster sesije, radionice i panele, učestvovalo je 223 delegata učesnika iz 42 države svijeta, dok naučne radove potpisuju 367 autora i koautora svijeta.

"Posebna vrijednost konferencije, osim multidisciplinarnosti, je i učešće 32 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate CEEPUS trening školu, ali i izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka", nacodi se u saopštenju.

Kako su naveli organizatori, veliko priznanje ovoj konferenciji je i otvorena mogućnost da se sljedeća konferencija održi u Francuskoj jer je Univerzitet iz Francuske, Côte d'Azur, iskazao interesovanje da naredna konferencija bude u Nici, na Antibima.

Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije održana je u u Hotelu Croatia Cavtat, u Hrvatskoj, od 4. do 7. aprila.
Ovo je prva konferencija organizovana van teritorije Crne Gore. Prethodne konferencije su održane u Baru Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici i Budvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније