Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2014. 10:24 >> 10:22

OD 2. APRILA

Za konferenciju o sportu 116 prijava

Dvanaesta međunarodna naučna konferencija CSA koju tradicionalno organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa UCG i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, pod nazivom Transformacioni procesi u sportu održaće se od 2. do 5. aprila 2015. godine u Podgorici.

“Prošle godine su standardi za prijavu radova unaprijeđeni prema evropskim standardima, a struktura učesnika se drastično promijenila, budući da su zahtjevi za prihvatanje radova na mnogo višem nivou, te je na protekloj konferenciji učešće uzeo veliki broj učesnika iz većine evropskih zemalja, ali i autora iz azijskih zemalja, kao sto su Japan, Tajland i Tajvan”, kaže jedan od organizatora naučnog skupa Stevo Popović.

Sa druge strane, broj autora iz regiona se smanjio, prije svega iz razloga sto je postavljen najviši naučni prag za prihvatanje prijavljenih radova. Ove godine je trend sličan, te očekuju da će predstojeća konferencija biti još kvalitenija i posjećenija, sudeći po presjeku prijavljenih radova na današnji dan, navodi se u saopštenju.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je prijavljeno do sada 116 radova, od tog broja za sad je prihvaćeno nakon recenzije 70 radova. Ostali su odbijeni ili su vraćeni na doradu. Za sad prijavljeni autori su iz 19 zemalja: Albanije, Australije, Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Egipta, Mađarske, Indonezije, Irana, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Saudijske Arabije, Srbije , Slovačke, Slovenije, Tunisa, Turske i Ukrajine”, kazao je predsjednik priređivačkog odbora Duško Bjelica.

Bjelica kaže da je najviše autora prijavljeno iz Turske, da se prijavljivanje za učešće završava 15.januara i da će svi prihvaćeni i prezentovani radovi biti objavljeni u stručnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u 5 indeksnih baza, a tri najbolja rada objaviće se  u međunarodnom naučnom časopisu Montenegrin Journal of Science Sports and Medicine, koji se nalazi u čak 30 međunarodnih indeksnih baza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније