Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 08. 2013. 09:00 >> 09:20
29

FEJZIĆ UVJERAVA:

Muslimani su najveći prijatelji Crne Gore

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić poručio je da Crna Gora nema većih prijatelja od muslimana. On je juče u Bijelom Polju, prilikom otvaranja džamije u naselju Bioči, rekao da su iza nas teška vremena.

Fejzić je, ističući da su iza nas teška vremena, podsjetio da su postojale teorije kako je čovjek postao od majmuna "i da je ovaj svijet nastao slučajno"

"Ništa nije slučajno, nije slučajno da je ova džamija ovako nastala, ali ni nestala ili prvi put napravljena. To je sve neko planirao. A oni koji su obrazovali generacije da su ljudi postali od majmuna, imali su majmunske filozofije. Pa su nekada rušili i mislili da je nešto slučajno nastalo, pa ga slučajno treba ukloniti. Nije slučajno uništena ova džamija, kao ni druge po Crnoj Gori", rekao je Fejzić u Bijelom Polju, prenijeli su mediji.

On je kazao da intenzitet napada na džamije slabi, ocjenjujući da je to ohrabrujući znak. Stoga je dobro što, kako je rekao, "moć te majmunske filozofije slabi".

Reisje poručio da Crna Gora nema većih prijatelja od muslimana, navodeći da "nema potrebe niko da je sa nama plaši“.

„Ubacuju neku smutnju kako neko traži nekakvu Albaniju. To im neće uspjeti, jer smo kazali ko smo i šta smo", poručio je Fejzić, navodeći da nikoga ne mrze, da sve vole i poštuju, i da će „tako biti pa makar se neko pobadao naglavačke“.

Inače, u prisustvu velikog broja vjernika, gostiju i islamskih velikodostojnika na čelu sa Fejzićem juče je u selu Bioča kod Bijelog Polja, u blizini magistralnog puta Berane - Ribarevine, upriličena svečanost otvaranja obnovljene džamije.
 
Fejzić je najavio i skoriju izgradnju džamije u Bijelom Polju, pojašnjavajući da postojeća gradska džamija prostorno ne zadovoljava potrebe džemata

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније