Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 07:05 >> 06:37
4

MUGOŠA SMATRA

Javnost kritički raspoložena prema ljekarima

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša kazao je da je dio javnosti izuzetno kritički raspoložen prema radu doktora, jer je svaki njihov pacijent potencijalni tužilac, dok sudovi osuđuju njihove kolege zatvorom i doživotnom zabranom rada.

On ističe da doktori, uz sve te rizike i more teških i neprijatnih situacija kojima su izloženi, kao na primjer u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), svakodnevno imaju jedno malo "Bioče", kao u velikoj željezničkoj nesreći, u kome se bore za živote građana, često zanemarujući sopstveni život.

Mugoša je na pitanje kako ocjenjuje položaj ljekara u Crnoj Gori i odnos nadležnih institucija, ministarstva i Vlade prema ljekarskoj profesiji, kazao da u ovakvim okolnistima zaboravljaju da zarađuju malo više iznad crnogorskog prosjeka.

"Ko misli da ovo ne odgovara realnosti može da završi teški šestogodišnji studij medicine, obuče bijeli mantil, uđe u jednu od ambulanti, odjeljenja ili neku od operacionih sala i krene sa radom. Na kraju kada prođe mjesec i kada se presabere sa novcem koji je dobio za taj svoj rad, samo treba da izdrži i da kaže da to isto želi i sljedeći mjesec, godinu, deset ili više godina", rekao je Mugoša za Dan.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније