Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

F.R.

27. 11. 2018. 14:15 >> 14:00

DAN JAVNOG SERVISA

Multimedijalnost budućnost RTCG

Dan je Radio-televizije Crne Gore. Budućnost Javnog servisa u multimedijalnom je konceptu, digitalizaciji i konstantnom unapređenju sadržaja, saglasni su čelni ljudi Portala, Radija i Sektora tehnike naše medijske kuće.

"Živimo intenzivno, živimo izvjesno otuđenje, u tom smislu novi mediji nam donose i odnose. Radio je medij riječi i muzike, prijatelj i sagovornik. Živjeti i raditi uz radio znači biti prirodan", kazao je direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović.

On je naglasio da je budućnost RCG u multimedijalnom konceptu.

"Radio mora biti neminovno slušan, a uz nove medije čitan i gledan. Digitalizacija će podržati i ojačati tehničku platfornu. Ipak, ostaje riječ - a to je radio", istakao je Bulatović.

Rukovodilac Sektora tehnike RTCG Dejan Vujović smatra da je Javni servis konačno u prilici da kaže da su novi procesi u toku i da se nastavljaju.

"Na jako smo dobrom kolosjeku, očekujemo za dvadesetak dana nova velika reportažna kola, a mala su već stigla. S njima smo već i krenuli da radimo i to jako dobro izgleda", poručio je on.

Vujović je objasnio da se nastavlja modernizacija tehnoloških kapaciteta.

"Očekujemo negdje u ovo doba naredne godine da ćemo moći da ponudimo HD sliku i ton na televiziji, kao i mnogo moderniji radio", istakao je rukovodilac Sektora tehnike RTCG.

On je podsjetio i na prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu i Evropskog prvenstva u vaterpolu, kazavši da to predstavlja paradigmu novog Javnog servisa.

"U tehničkom smislu idemo naprijed, imaćemo više kapaciteta, bićemo brži, moderniji, bliži. Prisutni na svim platformama, da nas možete naći, čitati, vidjeti tamo gdje vama odgovara i kada vam odgovara", rekao je Vujović.

Rukovodilac Portala RTCG Ilija Šuković kazao je da će taj medij i u narednom periodu težiti da stalno unapređuje sadržaje i tehnološke karakteristike, kao i edukaciju svog kadra. 

"Naglasio bih da je RTCG u ovom periodu, iako u VD stanju, napravio ozbiljne programske, ali i teničko-tehnološke iskorake, što govori da će naredni period biti sigurno jako dobar kada je u pitanju razvoj ove kuće", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније