Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

31. 10. 2018. 17:27 >> 17:53
1

PROJEKAT RTCG

Šundić: Privlačimo mladu publiku

Jedan od ciljeva Javnog servisa je da privuče mladu publiku, koja sve više sa tradicionalnih medija prelazi na nove platforme, poručio je vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.

Šundić je to saopštio u Beogradu na Forumu o novim medijima, gdje je predstavljen projekat "Mladi za mlade", koji je RTCG uradila u saradnji sa akademijom Dojče Vele i Agencijim za digitalne medije.

U okviru projekta predstavljen je Hexatorm, jutjub kanal RTCG-a, namijenjen mladim.

"Cilj projekta je da podstakne aktivnosti mladih i javnog medijskog servisa, kako bi doprinijeli većem učešću programskih i multimedijalnih sadržaja za mlade. To je samo jedan od načina da RTCG dopre do mladih i zaustavi kontinuirano smanjenje njihovog učešća u ukupnom auditorijumu Javnog servisa", poručio je Šundić.

Navodi da u Crnoj Gori, kao i svugdje u svijetu, mladi sve više sa tradicionalinih medija, radija i televizije, prelaze na nove medijske platforme.

"Projekat "Mladi da mlade", je odgovor na taj izazov", poručio je Šundić.

Podsjeća da je za potrebe projekta RTCG obezbijedila tehničku opremu, registrovan je poseban nalog i instalirana aplikacija za profesionalno snimanje mobilnim.

Prvo su novinari RTCG prošli obuku za mobilne reportere, potom je organizovana kampanja za prijavljivanje srednjoškolaca, da bi na kraju i mentori i srednjoškolci zajedno radili.

"Mladi jutjuberi su dobili priliku da uz mentore iz RTCG urade svoje priče", pojasnio je Šundić i dodao da je šest srednjoškolaca pokazalo kreativnost i napravilo šest zanimljivih video priča.

Šundić je najavio otvaranje nove digitalne platforme, odnosno jutjub kanal koji bi se punio sadržajima za mlade.

"Ti se prilozi mogu emitovati u okviru programa RTCG, kao i na portalu RTCG", naveo je Šundić.

"Na ovaj način angažovanjem mladih u kreiranju video-priča i sadržaja za mlade, kao i kroz korišćenje različitih medijskih platformi Javni servis nastoji da dosegne do što većeg broja mladih, što je u krajnjem i cilj projekta", zaključio je Šundić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније