Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

28. 10. 2018. 20:02 >> 19:40

CDPR ORGANIZOVAO

Predavanje protiv pušenja u Medresi

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizovalo je u Medresi „Mehmed Fatih” u Tuzima predavanje „Zajedno protiv pušenja”, kako bi učenicima predstavili negativne posljedice konzumiranja duvanskih proizvoda.

Kako je saopšteno iz CDPR-a, sekretar tog udruženja Domagoj Žarković posjetio je Medresu povodom obilježavanja deset godina rada.

„Posjeta je iskorištena kako bi se razgovaralo o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu, i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti“, istakli su iz društva.

Naveli su da je, nakon obilaska škole i razgovora sa njenim rukovodstvom, u saradnji sa koordinatorom vannastavnih aktivnosti Amarom Škrijeljom, za učenike održano predavanje „Zajedno protiv pušenja”.

„Posjete ove prirode spadaju u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda, u okviru kojih posjećujemo vaspitnoobrazovne ustanove po Crnoj Gori“, kazali su iz CDPR-a.

Na taj način, kako su naveli, uvijek koriste prigodne prilike da obiđu vaspitnoobrazovne ustanove i ukažu na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje svih, a naročito mladih.

„Istovremeno se nadamo da je mnogima, ako ne već i svima, dobro poznata činjenica da pušenje sa svim negativnim posljedicama utiče na razvoj raznih vrsta kancera, prvenstveno kancera pluća, ali i oboljenja srca i krvnih sudova“, kaže se u saopštenju.

Iz CDPR-a su kazali da uvijek apeluju na sve, a naročito na učenike, da nikad ne počinju pušiti.

„A ukoliko su već pušači, da ostave pušenje i odviknu se od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako zdravlje“, dodaje se u saopštnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније