Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2018. 19:53   >>  24. 10. 2018. 08:29 1

USPJEŠNO SE OPORAVLJAJU

Ilija i Nina prvi slučaj nepoznatog donora u svijetu

Ovih dana na klinici u Turskoj odigrala se jedna od najljepših životnih priča. Nikšićani Konstantina Maraš i Ilija Bulajić donedavno se nijesu ni poznavali, a onda ih je spojilo Ilijino teško oboljenje bubrega. Nakon mjeseci analiza, Nina je Iliji donirala bubreg i spasila mu život.

Konstantina s nestrpljenjem očekuje Ilijin povratak, donedavno nepoznatnog sugrađanina, danas velikog prijatelja kome je donirala bubreg i spasila život.

"Ja sam bila ubijeđena da ću da mu dam bubreg i spasim život. Zadovoljna sam kao i prvog dana kada sam donijela tu odluku. Meni je zadovoljstvo da jedan mladi život nastavlja svoju priču i da će to biti jedna uspješna misija, a što se mene tiče doktor mi je rekao, mogu još dugo, dugo godina", kazala je Konstantina.

Jednu od najljepših životnih priča koju je vidjela Crna Gora pratila je i vjera svakog pojedinca da nije uzalud potrošen niti jedan cent doniran u brojnim humanim akcijama tokom prikupljanja novca za transplantaciju.

"Završeno je sve uspješno hvala Bogu i srećan sam zbog toga. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u akciji, Nini koja je nadmašila sve ovim istorijskim činom", kazao je Ilija.

Istorijska je to transplantacija, priznali su im, kaže Nina i turski ljekari, ali i strogi etički odbor koji nije imao sličan slučaj.

"Prvi smo slučaj nepoznatog donora u svijetu, sa živog donora, to je zvanično stiglo klinici. Ima sa kadaveričnog, ali nije nijedan više do ovog našeg", ističe Konstantina.

Nina sada kako kaže zatvara jedno prelijepo poglavlje u svom životu i okreće se porodici humanom radu u svojoj Nevladinoj organizaciji "Izvor života".

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније