Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2018. 16:03 >> 15:37
1

MJEŠTANI SEDAM SELA

Održali protest za odbranu rijeke Bukovice

U šavničkom selu Timar danas je održan novi protest za odbranu rijeke Bukovice. Mještani se protive gradnji mini hidroelektrana na rijeci jer smatraju da bez rijeke u tom kraju ne bi bilo ni života.

Mještani sedam uskočkih i drobnjačkih sela, sa obala rijeke Bukovice, danas su se ponovo okupili u Timaru da poruče nadležnima da odustanu od gradnje mini hidroelektrana na rijeci Bukovici koja za njih znači život i opstanak.

Predsjednik NVO Ekološki pokret Donja Bukovica Veljko Bulatović kaže da je to peto okupljanja za zaštitu rijeke.

"Danas smo domaćini ovog skupa za zaštitu naše ljepotice Bukovice, okupili smo se pored ovoga svetog mjesta pored naše crkve gdje su naši preci koji su čuvali ovu rijeku i koje je ova rijeka hranila i naša je dužnost da je sačuvamo i nedamo je po cijenu naših života", kaže Bulatović.

On je podsjetio da mještani brane rijeku protestima i pravnim sredstvima.

"Oborili smo dva elaborata ali oni su ekspresno donijeli novi izmijenjeni elaborat i sigurno da je neko potkupljen da bi donijeli taj elaborat"; tvrdi Bulatović i naglašava da ukoliko neko na mještane krene silim i oni će silim odgovoriti.

Namjeru kompanije hidra iz Podgorice da na Bukovici izgradi dvije hidro elektrane i zahvati rijeku u dužini od 7 km mještani će kažu spriječiti po svaku cijenu.

Milivoje Čupić iz Donje Bukovice kaže da je za njega ali i cijelu opštinu Šavnik Bukovica sve.

"Ali oni što nemaju sluha to je druga stvar, što hoće za nečije interese da daju rijeku i da se ugrade i uzmu neki novac. Što se tiče nas mještana to nećemo dozvoliti, 99% nas je protiv gradnje hidroelektrana na Bukovici ", kaže Čupić.

Srdanović Neđeljko kaže da bez rijeke neće biti ni poljoprivrede ni turizma.

"Ako nam uzmu Bukovicu uzeli su nam sve ", kaže Srdanović.

Mještani uskočkih i drobnjačkih sela koji svoju budućnost vide u razvoju turizma i poljoprivrede poručili su da će nastaviti da brane rijeku Bukovicu.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније