Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 09. 2018. 13:29 >> 13:11

RAZMJENA ZNANJA

Saradnja UCG i naučne dijaspore u Britaniji

Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Danilo Nikolić ističe da naučni radnici porijeklom iz Crne Gore mogu naći svoje mjesto u ulozi mentora ili komentora, članova stručnih komisija na master i doktorskim studijama na Univerzitetu Crne Gore.

Kako navode, Nikolić se juče sastao sa predstavnicima crnogorske naučne dijaspore u Velikoj Britaniji.

Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje Univerziteta sa crnogorskim naučnicima ili Crnogorcima različitih profesija koji su ostvarili izuzetne rezultate u svojoj oblasti u Velikoj Britaniji.

"Prijavljivanje zajedničkih naučnoistraživačkih projekata kroz uspostavljenu saradnju Univerziteta sa matičnim fakultetima crnogorskih naučnika u Velikoj Britaniji ili sa kompanijama, jedan je od modela saradnje koji su razmatrani", kazao je Nikolić.

On je dodao da bi istaknuti naučni radnici porijeklom iz Crne Gore mogli, takođe, naći svoje mjesto u ulozi mentora ili komentora, članova stručnih komisija na master i doktorskim studijama, na Univerzitetu Crne Gore.

"Radiće se i na obezbjeđivanju uslova da mladi saradnici sa UCG provedu dio svog istraživanja za master i doktorske teze na njihovim matičnim institucijama", navode u saopštenju.

Nikolić navodi da je razmatrana i saradnja u oblasti obrazovanja i razmjene znanja kroz Erasmus + program mobilnosti, koji otvara mogućnosti za razmjenu studenata ili odlazak na praksu u njihovim kompanijama.

"Podršku ovakvoj inicijativi dali su i predsjednik britansko-crnogorskog 'Montenegro-UK Society' Neven Pajović i ministar savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Velikoj Britaniji Mladen Dragašević, koji su prisustvovali sastanku", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније