Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2018. 22:08 >> 21:55

SJEDNICA VLADE

Usvojena Komunikaciona strategija

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Komunikacionu strategiju za period do 2020. godine.

"Riječ je o prvom krovnom komunikacionom dokumentu, pripremljenom uz ekspertsku podršku i po metodologiji Službe za komunikacije Vlade Velike Britanije, koja je globalni lider u ovoj oblasti", saopšteno je iz Vlade.

U izradi Strategije, kako je objašnjeno, pošlo se od stava premijera Duška Markovića u ekspozeu da je osnovna odgovornost Vlade podsticanje ubrzanog ekonomskog razvoja i pozitivnih društvenih promjena, uz odlučnu zaštitu prava, interesa i jednakosti svih građana Crne Gore.

“Strategija stavlja građanina u centar svih vladinih komunikacionih aktivnosti i afirmiše princip savremene dvosmjerne komunikacije, u formatu i sadržaju koji je prilagođen potrebama građana. Time se uspostavlja suštinski nova praksa koja podrazumijeva ne samo plasiranje informacija, već i aktivno slušanje i pažljivo analiziranje stavova građana, koji predstavljaju ključni input u kreiranju Vladinih politika”, dodaje se u saopštenju.

Strategija pozicionira posao komunikacija u središte procesa kreiranja i sprovođenja javnih politika, na način koji daje mjerljiv doprinos javnim politikama.

Prva komunikaciona strategija Vlade daje odgovore na pitanje na koji način Vladine politike utiču na bolji kvalitet života građana Crne Gore u ključnim oblastima – pravda i bezbjednost, rast, zapošljavanje i viši životni standard, država servis građana i Crna Gora u svijetu.

Vlada je danas utvrdila i Predlog izmjena i dopuna zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore od 19. aprila prošle godine.

Vlada je usvojila i Informaciju o predlogu finansijskog sporazuma između Vlade i Evropske komisije (EK) za Sektorski operativni program za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike za period od 2015. do prošle godine i prihvatila tekst sporazuma.

Vlada je donijela i Odluku o produženju mandata Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija na period od dvije godine.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je zbog isteka mandata razriješila članove Odbora direktora Aerodromi Crne Gore.

Vlada je donijela rješenje o izboru za članove Odbora Vladimira Beratovića, Dževata Redžematovića, Zdravka Mitrovića, Vlastimira Ristića i Dragoljuba Bulatovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније