Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

24. 05. 2018. 14:33 >> 14:45

VLADIN PROGRAM

Od 5.253 visokoškolaca zaposliće 180

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi sprovođenja Programa osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja.

Program pod nazivom „Stop sivoj ekonomiji“, biće realizovan treću godinu za redom, a namijenjen je nezaposlenim viskoškolcima, starosti do 30 godina, koji su završili program stručnog osposobljavanja.

Kako je nakon sjednice Vlade saopštio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, na evidenciji ZZZCG je trenutno 5.253 nezaposlenih visokoškolaca, a onih do 30 godina 2.303.

“U program će biti uključeno 180 osoba sa ZZZCG”, naveo je Purišić.

Pojasnio je da će se zaposleni visokoškolci baviti provjerom poreskih prijava, logistikom u dijelu zapošljvanja stranaca, kontrolom nelegalnog zapošljavanja…

Program će se realizovati u svim opštinama, a budžet je oko 555.000 eura.

“Vlada procjenjuje da će i ove godine program dati dobre rezultate”, kazao je Purušić i dodao da program traje šest mjeseci, od juna do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније